Alegeri anticipate în Râmnicu Vâlcea!

miercuri, 18 august 2010

Alegeri anticipate în Râmnicu Vâlcea!

Tiberiu Pîrnău

„Ne-a minţit primarul ăsta, l-am votat şi ne-a minţit, ne-a dus de nas!“ spunea cu obidă zilele trecute un bătrânel, după un slalom epuizant printre capacele de canal ridicate ameninţător pe trotuarul din centrul Râmnicului. O tânără se lupta mai încolo, la zece metri în faţă, să împingă un căruţ cu un bebeluş supărat nevoie mare că a fost trezit din somn. Cimentul denivelat creează probleme şi unei femei între două vârste care şuieră printre dinţi, cu glas nu prea tare, o înjurătură la adresa primarului. Un ţânc se chinuie să meargă cu bicicleta pe trotuar. „Ne place aventura, sportul extrem“ glumeşte cu glas trist un râmnicean mai mucalit de felul său.

Aceasta este atmosfera în centrul oraşului. Romeo (primarul) nu are de unde să ştie, el se plimbă cu Jaguarul, nu este nevoit să meargă pe trotuarele fără pavele. A vrut borduri din granit în megalomania lui prostească şi a văduvit Râmnicul de trotuare în centrul său pentru un an de zile. Am un prieten, pedelist pur-sânge, care în campania electorală pentru Primăria Râmnicului a luptat, i-a făcut campanie lui Romeo Rădulescu, care a fost numai lapte şi miere până s-a văzut cu sacii în căruţă. După aceea nu i-a mai păsat. Nu l-a mai cunoscut pe prietenul meu, nu i-a mai răspuns la salut, funcţia i-a şters memoria. De fapt caracterul e de vină.

Lui Romeo i se fâlfâie acum. „E primar, e barosan, se plimbă în Jaguar / Romeo fantastic, Romeo bombastic!“ aşa ar trebui să sune o manea, că am auzit că este înnebunit după acest gen de muzică edilul nostru. Nu ne miră! Romeo Rădulescu are o mare problemă cu oraşul Râmnicu Vâlcea, cu cetăţenii de bună credinţă ai municipiului. Îi urăşte! Are o misiune sigură, clară: să distrugă oraşul, să calce în picioare ceea ce a realizat în ani de zile predecesorul său, Mircia Gutău. Nu ne putem explica altfel debandada care a pus stăpânire pe oraş în ultimele luni: străzi pline de gropi, lucrări haotice în tot oraşul, proiecte rase pur si simplu (vezi: parcul de peste râul Olăneşti). Nu are circumstanţe atenuante! Primarului îi lipseşte competenţa. Nu stăpâneşte situaţia. Şi suferă un oraş întreg. De aceea, susţin cu tărie că Râmnicu Vâlcea are la ora actuală o singură şansă pentru a renaşte din propria cenuşă: alegerile anticipate.

„Ziarul de Vâlcea“, alături de alte organizaţii civice din municipiu, va demara campania de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum în vederea organizării alegerilor anticipate. Râmniceni, haideţi să-l trimitem acasă pe incompetent, până nu ne mutilează iremediabil oraşul! Soluţia este aceasta: semnaţi tabelele pentru organizarea referendumului şi apoi haideţi să votăm în cunoştinţă de cauză un primar adevărat, nu o caricatură de doi lei, cu ifose şi pretenţii aiuristice! Aşadar, ne vedem la vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe