Sparle si soparle

duminică, 15 august 2010

Sparle si soparle

• Fost membru în Consiliul de Administraţie al SC Oltchim SA până în luna iunie 2010, Constantin Stafie s-a făcut „remarcat” în ultima perioadă printr-o generozitate suspectă. Concret, funcţionarul din Ministerul Economiei a donat cea mai mare sumă către bugetul de stat în cursul lunii iulie - peste 220 de milioane lei vechi. O sumă colosală având în vedere că salariul său nu depăşeşte 60 milioane lei vechi pe lună.

• Consilierul local PSD Ion Matei are un „lipici” fenomenal la lucrările pe care le derulează Primăria Râmnicului sau Guvernul. Omul care se bate cu pumnii în piept cu cinstea şi corectitudinea lui, profită, de fapt, din plin de banii din bugetul local sau din cel al statului, fără nici un fel de remuşcări. După ce a livrat cantităţi impresionate de ciment de la fabrica sa Edion către şantierul staţiei de epurare a Râmnicului (o lucrare publică), patronul social-democrat (!) Ion Matei a găsit acum o nouă sursă de îmbogăţire din bani publici: blocurile ANL aflate în construcţie în zona Ostroveni.

• Redacţia „Ziarului de Vâlcea” ţine pe această cale să aducă mulţumiri Poliţiei Municipale Râmnicu Vâlcea - în special echipei care a patrulat în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona Cina Ostroveni - pentru modul prompt şi profesionist în care au acţionat la solicitări. Trebuie însă menţinută supravegherea la blocul C7, scara A, ap. 22, pentru a nu redeveni un „factor perturbator”!

• Valentin Oprea, noul şef interimar al Gărzii Financiare Vâlcea, nu prea are cu ce se lăuda în CV-ul său profesional. Pe vremea când lucra la fosta fabrică UZUC, Valentin Oprea tăia frunze la câini din „rolul” de sindicalist, iar după 1990 a fost luat sub aripa protectoare de Nicu Bolovan (fost coleg cu Oprea la acelaşi UZUC) şi adus în curtea Gărzii Financiare. Între timp, actualul şef al Gărzii Financiare a reuşit să termine şi o facultate cu sediul într-un apartament....

• Echipa de control care a verificat activitatea la Restaurantul Ariel, din plin centrul Râmnicului, s-a rezumat doar la acte şi condiţiile igienico-sanitare ale personalului angajat, însă a omis total să verifice alimentele cu care se prepară hrana la restaurant, pentru că au existat clienţi care au semnalat că preparatele cu care se găteşte sunt stricate sau expirate.

• Primarul Romeo Rădulescu rămâne din nou cu buza umflată: se pare că ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, nu mai vine la Râmnicu Vâlcea pentru a semna cele trei contracte de finanţare cu fonduri europene a unor proiecte din municipiu. Motivul: marţi, 17 august, este programată o şedinţă extraordinară de Guvern destinată rectificării bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2010, şedinţă la care prezenţa miniştrilor este obligatorie. Totuşi, s-ar putea ca documentele de finanţare de la Râmnicu Vâlcea să fie semnate de un secretar de stat, sau vizita Elenei Udrea să fie amânată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe