ŞI TU BRUTUS?

duminică, 15 august 2010

• Declaraţie de presă

ŞI TU BRUTUS?

„Plecaţi acasă, din respect pentru înaintaşii dumneavoastră, domnule prim – ministru ardelean. Ţara e în haos absolut. Ne-aţi lăsat fără direcţie şi sens, dar mai aveţi şansa unei decizii demne, aceea de a pleca singur!”

Rândurile de mai sus reprezintă un fragment dintr-o scrisoare pe care i-a transmis-o premierului Emil Boc la începutul săptămânii trecute un clujean de-al său, dezamăgit ca toţi românii de prestaţia jalnică a concitadinului în care oamenii Ardealului investiseră multă încredere şi speranţă.

Autorul scrisorii este un fost coleg şi prieten care nu uită să-i amintească celui care a trădat orizontul de aşteptare că, citez din nou:

„Când părinţii v-au trimis la şcoală, au vrut să fiţi cu carte, respectat şi priceput, gazdă şi nu slugă, domnule prim – ministru.”
Opiniile clujeanului nu sunt de loc singulare. Cam la fel s-au exprimat, doar ceva mai voalat, şi colegii de partid ai lui Emil Boc, printre care s-au numărat oamenii de vârf portocaliu precum Cristian Preda, Sever Voinescu sau Radu F. Alexandru.
Deşi primul ministru Emil Boc promitea în luna august 2009 că „începând cu trimestrul I 2010 se va înregistra o uşoară creştere economică”, ieşirea din criză pare tot mai îndepărtată, spre deruta şi disperarea colegilor săi de partid, ca să nu mai spun a tuturor românilor.

Economia este la pământ şi astăzi, iar eterna scuză că numai criza e de vină, irită tot mai tare o populaţie afectată de privaţiuni şi împinsă la limita oricărei suportabilităţi. În lipsa unor surse sigure de alimentare a bugetului, Guvernul a luat-o razna promovând tot felul de politici fiscale, din ce în ce mai restrictive, pentru a se încadra în ţintele impuse de FMI. O singură măsură a mai rămas la îndemâna Guvernului. Mă refer la impozitarea pensiilor, pentru a îngenunchea definitiv pe cei cu venituri mici şi medii. Sute de mii de pensionari ar fi distruşi printr-o astfel de măsură. Atât premierul Emil Boc, cât şi preşedintele Traian Băsescu insistă tot mai mult pe o astfel de măsură.

Fiind incapabil să găsească măsuri anticriză, Guvernul se gândeşte deja la un nou acord de împrumut cu FMI, fără să aibă mustrări de conştiinţă pentru faptul că n-a reuşit să beneficieze de perioada liniştită oferită de banii aduşi de la finanţatorul mondial în vederea repornirii motoarelor economiei. 

Pe lângă un viitor împrumut de la FMI, Guvernul dirijat de Emil Boc este tot mai decis ca primele rate la împrumutul deja păpat să le achite prin vânzarea activelor strategice. Prin glasul lui Adrian Videanu, se vorbeşte despre nişte programe de valorificare a activelor statului pe a cărui listă Guvernul nu s-a sfiit să treacă Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, complexele energetice şi de minerit. Oligarhia portocalie sub bagheta lui Emil Boc, a început deja un soi de campanie informaţională „discretă”, ţinta sa fiind să-i obişnuiască pe români cu ideea şi intenţia înstrăinării companiilor strategice ca fiind unica alternativă de alimentare a fondurilor pentru pensii şi salarii.

Partidul Social Democrat nu-şi permite să rămână nepăsător la gravitatea situaţiei în care a ajuns România. Noi nu vom admite să fim părtaşi la un dezastru naţional. În consecinţă, suntem de acord cu sfatul pe care clujeanul l-a dat concitadinului său Emil Boc de a părăsi scena pe care a regizat tragicul destin al românilor din zilele noastre.

Dr. ing. Ion CÎLEA
Vicepreşedinte al PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe