Despre principiile doamnei Maria Tudor şi politica de la VTV

duminică, 15 august 2010

• Din punctul meu de vedere

Despre principiile doamnei Maria Tudor şi politica de la VTV

Gheorghe Smeoreanu

Aş vrea să fac o precizare pentru cei foarte curioşi. În întreaga mea carieră, în care am colaborat cu un număr însemnat de patroni, nu am avut o relaţie mai corectă şi mai demnă decât cu dna Maria Tudor şi nu m-am simţit niciodată mai respectat şi mai liber în activitatea mea jurnalistică decât mă simt la VTV. Spun asta pentru a nu le mai lăsa unora loc de speculaţii.
La "Curierul de Vâlcea", am suportat "fasoanele" unui număr de şapte asociaţi, precum şi ei le-au suportat pe ale mele. Oricum, cei şapte au fost cu mult mai greu de mulţumit profesional decât dna Tudor. La "Curierul zilei", din Piteşti, am lucrat, de asemenea, în echipă, dar tensiunile şi nemulţumirile reciproce au fost incomparabil mai mari decât la VTV.

Potrivit stilului de calomnie şi bârfă de la Rm. Vâlcea, mi s-a spus că dna Maria Tudor mă va suna în direct pentru a mă da afară din emisiune, că îmi va da cu poşeta în cap, că mă va lăsa să îmi aştept drepturile contractuale. Nimic mai fals, pentru că nu am lucrat niciodată cu un patron de media mai suplu în concepţiile despre oameni, mai tolerant şi mai liber în gândire. S-a întâmplat, ce e drept, ca eu şi dna Maria Tudor să avem opinii destul de asemănătoare despre oamenii care alcătuiesc clasa politică. În câteva rânduri, opiniile noastre nu au coincis, ceea ce nu înseamnă că acest om admirabil, tolerant şi dispus la dialog care este amintita doamnă ar fi făcut vreodată vreun anume fel de presiune. Dna Tudor ştie să asculte, poate să îşi susţină ideile până la capăt, dar poate, pe bază de argumente, să şi dea dreptate preopinentului, cu condiţia ca acesta să fie sincer, deschis şi să aibă argumente rezonabile.

Dna Maria Tudor ştie să vadă lucrurile pe latura lor pozitivă, face din iertarea creştină un mod de a fi în societate, apreciază ca nimeni altcineva profesionalismul şi seriozitatea.

Fiind femeie într-o lume a bărbaţilor, dna Tudor a fost obligată să înveţe să se apere. De aici, impresia de duritate pe care o lasă unora. Numai că se tem de dânsa doar cei care se ştiu incompetenţi, cei care au înşelat-o sau vor să o înşele, cei cărora le trece prin cap să o manipuleze. Cu acest fel de oameni este, într-adevăr, necruţătoare.

Dna Maria Tudor a comentat, poate de o sută de ori, cu mine, emisiunile pe care le fac sub genericul "Criterii politice". Întotdeauna, discuţia a fost pe bază de argumente, umanistă, creştină şi fără planuri ascunse.

Cred că aceste adevăruri sunt insuportabile pentru cei care vor scandal cu orice preţ, pentru cei care cred că, asemenea lor, oamenii sunt răi, ascunşi, lovesc sub centură. Nu pot însă să spun altceva, câtă vreme o experienţă de peste un an îmi demonstrează că valorile pe baza cărora lucrează Marua Tudor sunt unele de cel mai înalt nivel. Nu am auzit niciodată altceva decât apeluri la conştientizarea că nu suntem nemuritori, că deasupra se află Dumnezeu, că nu trebuie să facem rău nimănui, iar anumite adevăruri trebuie spuse cu precauţie, pentru a nu ştirbi sufletul omului. Aceasta este, de fapt, politica editorială a VTV, ceea ce se poate observa uşor pe ecran.

Dna Maria Tudor este cu mult mai bună şi mai tolerantă decât mine. Întotdeauna m-a temperat şi mi-a sugerat toleranţă. Absolut niciodată nu m-a incitat asupra cuiva, nu mi-a cerut să fac vreo campanie de presă împotriva cuiva. Dacă ar fi să am, totuşi, o nemulţumire la VTV este că ma simt legat cu un lanţ de iertare şi uitare.

După opinia mea, dna Maria Tudor nu face politică şi nu cere ca televiziunea sa să facă politică. Vorbeşte doar despre echipă, despre şansele care trebuie acordate, despre faptele bune şi realiste ale unora, indiferent de apartenenţa lor de partid. Presiuni, răzbunare sau şantaj sunt idei cu care nu trebuie nimeni să încerce să se prezinte în faţa acestei doamne.
Acum, sunt sigur că am explicat suficient de ce am rămas şi îmi doresc să rămân să lucrez la VTV. Curioşii au aflat răspunsul real. Rămâne doar să creadă că în lumea politicii şi a presei există, totuşi, şi asemenea principii.

Aceste rânduri sunt şi o explicaţie pentru cei care vor să ştie de ce, oriunde şi oricând, voi reacţiona când încearcă cineva să compromită VTV, pe proprietarul postului şi de politica editorială a acestei televiziuni. Iar dacă am scris simplu şi clar, fără lumini şi umbre, este fiindcă sunt convins că prea mult au încercat unii să tulbure apele pentru a nu încerca si eu să arăt faptul că, în realitate, apele sunt foarte limpezi.Într-o lume confuză şi coruptă, dură şi ipocrită, cred că VTV şi sponsorul ei au creat o oază de incredibilă normalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe