Sparle si soparle

duminică, 8 august 2010

Sparle si soparle

• Abia instalat în funcţia creată anume pentru el în Partidul Conservator Vâlcea, Ion Pîrvulescu nu prea are cu ce se lăuda în cele peste două luni de când a fost ales prim-vicepreşedinte al PC-ului. La conferinţele de presă, declaraţiile sunt parcă spuse cu... motostivuitorul, nu există o coerenţă în exprimare, iar activitatea de partid se rezumă la doar două localităţi din Vâlcea: Budeşti şi Râmnicu Vâlcea. Mai cu viaţă, domnule Pîrvulescu!

• O nouă bombă de presă va exploda peste puţin timp: consilierul local PDL, Maria Preda, a primit „cadou” de la primarul Romeo Rădulescu o bucată de teren tocmai în... Parcul Industrial din Ostroveni Sud. Astfel, firma Artroprod, prin intremediul lui Ionel Preda (soţul consilierei locale PDL), are o frumuseţe de teren în această zonă, teren pe care va construi o „clădire industrială”. Doamna Preda nu este singură în Parcul Industrial Sud, pentru că are, ca vecini, alte firme de casă ale PDL-ului, printre care Nordexim-ul prietenului Grigore Crăciunescu, şi Magic Tic-Tac-ul lui Dan Ploscă. Astea da afaceri....

• Firma care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea Colegiului Alexandru Lahovari stă pe... un munte de bani. Altfel nu se explică de unde are firma Sinecon să împrumute 20 miliarde lei vechi societăţii SC Construcţii SA Sibiu, propunere care va face obiectul unei adunări generale a acţionarilor. Vom urmări situaţia îndeaproape!

• Ion Mihai a trimis luna trecută la Ziarul Tricolorul un document în 14 puncte, în care principalul „actor” este directorul Muzeului Memorial Nicolae Bălcescu, Nicolae Bănică Ologu. „Directorul conduce într-un stil despotic, dictatorial, asemenea unui tiran. Este extrem de dur cu angajaţii muzeului, faţă de care recurge la ameninţări, la gesturi de intimidare, insuflându-le permanent un sentiment de frică, de teamă. De foarte multe ori, când are accese de furie şi nervozitate, îi jigneşte pe aceştia. Are tendinţa de a-i umili pe salariaţi în şedinţe, în care nu vorbeşte decât domnia-sa, fără a le da dreptul la libera exprimare sau la replică”, se spune printre altele în articol.

• Toţi neaveniţii au început să-şi dea cu părerea despre ceea ce se întâmplă în presa locală. Aşa s-a trezit că vorbeşte, ca „proasta în târg“, şi „celebra“ Diana Deleanu de la TV Etalon (televiziunea aceea de cartier, cu doi angajaţi), la o emisiune a postului de televiziune TVR Cultural. Deleanu nu a scris în viaţa ei un articol de presă şi s-a găsit să-şi dea cu părerea despre un subiect care o depăşeşte total. Moral, cultural, intelectual. Lasă-neeeeeeeee!!!

• De câteva luni, poliţia vâlceană a început să trimită la munca din stradă şi poliţişti-femei. Un fapt pozitiv, credem noi. Cu o singură remarcă. De ceva vreme îşi plimbă fizicul impunător şi dă iama în permisele şoferilor o tânără domnişoara. Nicoleta, că despre ea este vorba, a copiat de la colegii săi de la „Rutieră“, pe lângă calităţile de bun poliţist evidente, şi o parte negativă: adresarea nepoliticoasă. Mai mulţi şoferi s-au plâns de comportamentul domnişoarei respective şi s-au întrebat cum de a reuşit să treacă examenele sportive la şcoala de poliţie...

• Câteva mostre din gândirea „intelectualului“ Romeo Rădulescu: „Primăria Râmnicului repatriază câinii vagabonzi“ – ce exprimare!!!; „Am mutat o mare parte din personalul ADP la SC Pieţe PREST SA şi SC ETA SA, care sunt societăţi private“ – la o astfel de afirmaţie, nu avem cum să ne abţinem de la comentarii. Rădulescu habar nu are ce este aceea o societate privată. Cel puţin aşa reiese din această frază rostită cu emfază în cadrul unei emisiuni TV.

Cele două societăţi se află în subordinea Consiliului Local, acţionar este 100 la sută statul prin CL, aşadar nu sunt private. Dar „gura păcătosului, adevăr grăieşte“, iar primarul ne-a mărturisit ceea ce vrea să facă cu cele două societăţi: să le privatizeze, să lea dea pe doi lei găştii portocalii a oamenilor de afaceri. Una peste alta, ticul verbal al primarului: „Nu este nici o problemă“ îi scoate din sărite pe foarte mulţi vâlceni.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe