Scandal cu săbii şi pistoale la barul “liberalÔÇ£ Esentzza

miercuri, 4 august 2010

Scandal cu săbii şi pistoale la barul „liberal“ Esentzza

• au fost implicaţi cinci rromi şi o grupare de infractori • Şase dintre scandalagii rămân în arest pentru 29 de zile

Scandalul dintre grupări este vechi de şapte ani şi a răbufnit de Zilele Râmnicului când un bărbat de etnie rromă a fost agresat.

Luni, 2 august, la barul Esentzza (care-i aparţine liberalului vâlcean Bogdan Pruteanu-nr), din cartierul Traian a avut loc un conflict în care au fost implicate două grupări. Una formată din cinci bărbaţi de etnie rromă, iar o alta din patru indivizi despre care şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie a spus: „Acestea patru sunt persoane certate cu legea, fără loc de muncă şi cu infracţiuni. Printre ele se numără şi Cicatrice", a spus chestorul Ion Stoica. Potrivit declaraţiilor martorilor, scandalul dintre cele două grupări, cea de etine rromă, „dintr-a lui Stoica" de la „Partida Rromilor" (potrivit declaraţiei chestorului Stoica, şeful IPJ Vâlcea) şi cea a celor patru bărbaţi „cu cazier" bogat, este una mai veche.

„Cele două tabere au avut scandaluri mai vechi, în urmă cu şapte ani fratele lui Stoica a fost bătut de un indiv. Scandal care a răbufnit la Zilele Râmnicului. Nouă persoane au fost reţinute, după scandalul care a avut loc ieri la barul «Esentzza" urmând să fie prezentate azi instanţei vâlcene cu propunere de arestare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice". Potrivit declraţiei unuia dintre martori, un bărbat de etnie rromă, fratele lui Stoica, a fost bătut la Zilele Râmnicului, iar gruparea de rromi a mers la barul unde se aflau cei patru, pentru a „cădea la pace". „În locul negocierilor a avut loc un conflict în care s-au folosit bâte de basebal, sabii şi pistoale.

Se pare însă că indivizii aflaţi la mese au fost mult mai bine «lucraţi», au reuşit să-i dezarmeze, iar unul dintre cei aflaţi în bar avea asupra lui un pistol cu bile, pe care îl deţinea legal şi pe care l-a folosit", spune unul dintre martori. O persaonă din gruparea rromilor a fost rănită cu pistolul cu bile, la nivelul feţei, iar alţi trei răni uşoare. Toate cele patru persoane s-au prezentat la Spitalul de Urgenţe Vâlcea unde au primit îngrijiri medicale, după care au fost externaţi. La barul „Esentzza" au fost sparte geamurile şi a fost distrus mobilierul. Cei nouă bărbaţi reţinuţi au prmit în această dimineaţă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în cursul zilei de azi ei urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. (www.adevarul.ro)

Comunicatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea:

9 PERSOANE AU FOST REŢINUTE PENTRU ULTRAJ CONTRA BUNELOR MORAVURI ŞI TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE

Poliţiştii au reţinut pentru  24 de ore un număr de 9 persoane care au provocat un scandal într-un local din  municipiul Râmnicu Vâlcea.

Ieri, la ora 15.34, poliţiştii au fost sesizaţi, intermediul prin Dispeceratului 112, desapre faptul că la un local situat pe strada N.Bălcescu, din municipiul Râmnicu Vâlcea, s-a produs un scandal în care sunt implicate mai multe persoane.
       
La faţa locului  s-au deplasat poliţiştii municipali şi echipa de cercetare care au constatat că altercaţia s-a produs între două grupuri de tineri, unul format din 5 persoane şi altul din 4 persoane, ca urmare a unui conflict spontan.
       
In timpul incidentului au fost folosite obiecte contondente precum şi o armă neletală cu bile de cauciuc, deţinută legal de una dintre persoanele implicate în scandal.
       
De asemenea, a fost distrus mobilierul din local precum şi geamurile exterioare ale localului.
        
Poliţiştii au procedat imediat la identificarea tuturor celor implicaţi în acest incident, în persoana numiţilor Ionuţ Z., de 26 de ani, Cristian S., de 33 de ani, Gheorghe C., de 22 de ani, Gabriel G., de 20 de ani, Cătălin S., de 31 de ani, Mădălin P., de 31 de ani, Vilian S., 37 de ani, Marian S., de 32 de ani şi Teodor L., de 32 de ani, toţi din Râmnicu Vâlcea.
În urma altercaţiei a rezultat rănirea uşoară a tuturor participanţilor care au fost implicaţi în conflict, patru dintre aceştia necesitând acodarea de îngrijiri medicale, motiv pentru care  au fost transportaţi la Spitalul  de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, unde s-a constatat că sunt  în afara oricărui pericol.

Poliţiştii, sub coordonarea procurorului de caz, au întocmit un dosar penal pe numele tuturor celor implicaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice publice şi distrugere şi  după efectuarea cercetărilor au dispus reţinerea acestora  pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Şase dintre scandalagii rămân în arest pentru 29 de zile

Instanţa de judecată a emis, în cursul dimineţi de miercuri mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pentru şase dintre persoanele cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere, ca urmare a incidentului petrecut în data de 02.08.2010, la un local din municipiul Râmnicu Vâlcea.
Este vorba de Cătălin S., Teodor L., Adrian U., Marian S., Mădălin P. şi Cristian S., toţi din municipiul Râmnicu Vâlcea, care se află în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe