RAJDP are de încasat 3,8 milioane euro, dar are de plătit obligaţii de 2,4 milioane euro

miercuri, 4 august 2010

• Directorul general Nicolae Vălimăreanu ne-a precizat că

RAJDP are de încasat 3,8 milioane euro, dar are de plătit obligaţii de 2,4 milioane euro

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Vâlcea întâmpină mari probleme din cauza nedecontării la timp a unor lucrări de infrastructură. Instituţia, care aparţine Consiliului Judeţean Vâlcea, are de recuperat bani pentru lucrări de asfaltare, construcţie de poduri, ori plombări şi reabilitări de drumuri realizate în ultimii ani. Potrivit informaţiilor furnizate de directorul general al RAJDP Vâlcea, Nicolae Vălimăreanu, în acest moment, regia are de încasat de la datornici (CJ Vâlcea, primării, etc.) suma totală de 16 milioane lei (3,8 milioane euro), dar are de plătit obligaţii către diverşi furnizori în sumă totală de 10,2 milioane lei (peste 2,4 milioane euro).

„Din suma pe care o avem de încasat, cea mai mare parte - 7,2 milioane lei - provine de la Consiliul Judeţean Vâlcea, primăriile au să ne dea circa 3,3 milioane lei, în timp ce restul datoriilor aparţin altor beneficiari. Cele mai mari probleme le avem cu primăriile din Vaideeni (creanţă de 550.000 lei), Horezu, Cernişoara, Voiceşti, Suteşti şi Stoileşti. Pe de altă parte, şi noi, ca regie, avem datorii către diverşi furnizori, însă nu putem să achităm aceste obligaţii pentru că nu am încasat banii de la alte lucrări executate. Unul dintre furnizorii noştri la care avem datorii este societatea Cazicom, care ne-a livrat asfalt pentru o lucrare executată de noi. Deja, săptămâna trecută, firma în cauză a primit de la noi suma de 200.000 lei, urmând ca în perioada următoare să primească şi restul de 700.000 lei”, ne-a declarat directorul general al RAJDP Vâlcea, Nicolae Vălimăreanu.

Pe de altă parte directorul Nicolae Vălimăreanu a ţinut să precizeze că, în această perioadă, se execută tratamente bituminoase pe mai multe sectoare de drumuri judeţene. Printre localităţile unde se realizează lucrări amintim comunele Bărbăteşti şi Slătioara unde s-au executat deja tratamente bituminoase pe 6 km de drumuri, urmând ca în perioada următoare să se realizeze astfel de lucrări în următoarele localităţi: Stroeşti, Cernişoara, Valea Mare, Măciuca, Diculeşti, Dănicei, Dăeşti şi Făureşti. Pe lângă toate acestea, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea mai execută lucrări de refacere a drumurilor şi a podurilor în judeţele Dolj şi Gorj.

În încheiere, directorul general al RAJDP Vâlcea, Nicolae Vălimăreanu, ne-a dat şi o veste bună: regia ve demara cât de curând partea a doua a lucrărilor de la fabrica Automobile Dacia Mioveni (Argeş) - o lucrare de 1,5 milioane lei - după ce anul trecut a realizat lucrări în valoare de 2,8 milioane lei, bani încasaţi deja de la constructorul francez de automobile. Lucrările prespun asfaltarea parcărilor şi străzilor adiacente pe o suprafaţă totală de 80.000 metri pătraţi. (Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe