Fuziunea DJS - DJT declanşează lupta pentru funcţie între Paul Dinu şi Adrian Comănescu

miercuri, 4 august 2010

Fuziunea DJS - DJT declanşează lupta pentru funcţie între Paul Dinu şi Adrian Comănescu

Guvernul a adoptat săptămâna trecută o hotărâre care va duce la fuzionarea direcţiilor de sport cu cele de tineret, decizie care urmăreşte, potrivit ministrului Daniel Funeriu, reducerea personalului şi a cheltuielilor nejustificate. O altă hotărâre de Guvern adoptată în aceeaşi zi decide reducerea aparatului administrativ în structura centrală a Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret.

Prin acelaşi act normativ au fost reduse şi posturi de la casele de cultură ale studenţilor, cluburile sportive sau complexele sportive naţionale. Funeriu a mai menţionat şi faptul că restructurările vor continua şi la nivelul aparatului central, în domeniul educaţiei şi cercetării. La Vâlcea, fuzionarea DJS - DJT va lansa o luptă între Paul Dinu şi Adrian Comănescu pentru păstrarea funcţiei, „întrecere” influenţată, cel mai probabil, încă de la început, de interesele politice ale partidului de guvernământ.    

Interesele politice, prioritare

Fuzionarea direcţiilor de sport cu cele de tineret implică reorganizarea concursurilor pentru stabilirea directorului care va conduce destinele direcţiei ulterior formate, situaţie care a generat deja o serie de reacţii contradictorii. Dat fiind că, în 2009, majoritatea concursurilor organizate pentru ocuparea funcţiilor în direcţiile de sport şi tineret au fost influenţate masiv de recomandările politice, lupta pentru câştigarea postului de conducere pare încă de pe acum pierdută de opozanţii partidului de guvernământ.

La Vâlcea situaţia este şi mai dificilă, dat fiind că pentru şefia celor două direcţii fuzionate se vor lupta doi profesionişti în domeniu. Unul este Adrian Comănescu, aflat în fruntea Direcţiei Judeţene de Sport de 8 ani, iar celălalt este Paul Dinu, proaspăt director al Direcţiei Judeţene de Tineret, dar un sportiv cu rezultate excepţionale. Deşi experienţa îndelungată şi baza solidă de informaţii i-ar oferi din start lui Adrian Comănescu un avantaj substanţial în câştigarea concursului, atuul lui Paul Dinu, membru cu state vechi în PDL, pare mult mai eficient în situaţia unei potenţiale întreceri pe criterii strict politice.

Se pare însă că nici Adrian Comănescu nu poate nega influenţa negativă a vreunui partid în cariera sa, ştiindu-se faptul că directorul DJS Vâlcea a reuşit să-şi păstreze şi să-şi închege relaţii cu toate partidele importante din judeţ. Din punct de vedere al interesului pentru promovarea şi dezvoltarea sportului vâlcean, nici unul dintre cei doi candidaţi nu poate fi „descalificat”. Atât Paul Dinu, maestru emerit al sportului, dar şi Adrian Comănescu, considerat unul dintre cei mai valoroşi manageri sportivi ai judeţului, sunt evaluaţi ca având şanse reale pentru postul titular.

Noul director, responsabil cu disponibilizările

Ţinând cont de cronologia funcţiilor ocupate atât în judeţ, cât şi în restul ţării, de persoane propulsate şi instalate de partidele de guvernământ, postul de director pare deja însuşit. „Mă uit la cazul Elenei Frâncu, unul dintre cei mai vechi, mai experimentaţi şi mai valoroşi manageri sportivi din ţară, care va pierde cel mai probabil postul de director la Direcţia Judeţeană de Sport Constanţa în faţa contracandidatei sale, o doamnă cu carnet PDL.

Nu vreau să insinuez nimic, pentru că nu-mi stă în caracter să fac aprecieri de acest gen, dar este mare păcat ca un astfel de om să fie înlocuit doar pe criterii politice. Nu ştiu ce se va întâmpla la Vâlcea, dar nu va fi bine în nici o situaţie. Indiferent cine va rămâne director, va avea o misiune extrem de dificilă atunci când va fi nevoit să dea oamenii afară”, declară Adrian Comănescu. Paul Dinu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima părerea cu privire la fuzionarea celor două direcţii, acesta aflându-se în străinătate, pentru un concurs sportiv.

În prezent, la Direcţia Judeţeană de Sport sunt 23 de angajaţi, iar la Direcţia Judeţeană pentru Tineret lucrează 17 salariaţi. Fuzionarea celor două direcţii va continua cu reducerea de personal cu 25%, decizie greu acceptată de Adrian Comănescu. „La DJS, sunt 7 persoane care întreţin Sala Sporturilor Traian şi Arenele Sportive. Pe cine să dai afară, când şi acum întreţinerea întregului complex este extrem de greu de realizat? Mai mult ca sigur, aceeaşi situaţie există şi la DJT Vâlcea”, încheie Adrian Comănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe