Emilian Frâncu renunţă la funcţiile de conducere din PNL

miercuri, 4 august 2010

Politician ferm în decizii:

Emilian Frâncu renunţă la funcţiile de conducere din PNL dacă nu va reuşi să atingă 27 la sută la alegerile locale

Anda Vlad

Preşedintele interimar al organizaţiei municipale PNL – Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, şi-a propus să ridice filiala care ani la rândul nu a reuşit să facă faţă valului democrat-liberal construit de Mircia Gutău.

„Renunţ la funcţii dacă nu obţin 27%”

Declaraţia surprinzătoare a senatorului Emilian Frâncu este aceea că, în cazul în care nu va reuşi să obţină la alegerile locale de la organizaţia municipală a PNL Râmnicu Vâlcea scorul minim de 27 la sută îşi va da demisia din funcţiile de conducere din partid. „Dacă nu voi obţine la Râmnic 27 la sută renunţ la funcţiile de conducere din partid. Râmân în partid, rămân senator pentru că am fost ales de oameni, dar renunţ la funcţii. Eu sper să obţin peste 27 la sută. Nu contează cine va fi candidatul pentru Primăria Râmnicului, de exemplu, chiar dacă voi fi eu sau un alt coleg, el va trebuie să aibă susţinere de la filială”, a declarat Emilian Frâncu.

Acesta spune că, aşa cum a reuşit să ridice organizaţia judeţeană pe care a condus-o timp de mulţi ani, acelaşi lucru îl va face şi cu cea din Râmnicu Vâlcea. „Eu m-am ocupat foarte mult de judeţ, dar acum toată atenţia mea este îndreptată către municipiu. Ne vom crea o structură puternică, aşa cum a făcut şi Mircia Gutău cu PDL. Degeaba a avut până acum PNL candidaţi buni, dacă aceştia nu au avut în spate organizaţii puternice”, subliniază liberalul. La sfârşitul lunii august urmează să se organizeze alegerile pentru desemnarea preşedintelui organizaţiei municipale PNL Râmnicu Vâlcea, favoritul pentru câştigarea funcţiei fiind Emilian Frâncu, în care mai mulţi liberali au încredere că are capacitatea de a redresa filiala.

L-ar reprimi pe Bebe Ungureanu în partid

Senatorul Emilian Frâncu a subliniat săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, că există suficienţi colegi în partid care pot candida cu şanse reale atât la Primărie, cât şi la Consiliul Judeţean şi în nici un moment nu va încerca să le pună acestora piedici dacă se va lua o hotărâre în acest sens. Frâncu spune că îl interesează doar partidul şi scorul pe care acesta îl va obţine. „Există doua feluri de a face politică: politica închisă, în care există un grup care monopolizează tot şi nu lasă pe nimeni să mai intre şi politica liberală, pe care eu am dus-o mereu, am chemat oameni în partid, au venit şi de la UFD, de la ţărănişti etc.

Eu şi acum, dacă cineva care aş şti că e genul lui Bebe Ungureanu ar veni în partid şi aş şti că peste trei ani se va transforma în Iuda, aş prefera să îl am trei ani lângă mine să mă ajute să obţin o victorie, PNL să ajungă acolo unde şi-a propus. După aceea, dacă mă trădează pe mine, dacă îmi bagă un cuţit în spate e altceva. Pentru mine partidul contează”, susţine preşedintele interimar al PNL Râmnicu Vâlcea. Ungureanu ar putea fi reprimit în orice moment în PNL, dacă acesta ar aduce un plus partidului. „Ungureanu, deşi făcea numai prostioare, era o pată de culoare. Prefer în partid un om care dă o pată de culoare.

Mutulici şi tablouri pe pereţi nu accept. Dacă mi s-ar spune să îl iau acum pe Ungureanu în partid eu îl primesc”, subliniază Frâncu. Totuşi, Emilian Frâncu susţine că este prea devreme să se pronunţe cu privire la alegerile pentru Primăria Râmnicului. Surse din PNL susţin că acesta nu vrea sub nici o formă să candideze la Primăria Râmnicului, ci la Consiliul Judeţean, dar nu există un candidat mai bun care să fie lansat în bătălia electorală. Consilierul judeţean PNL Victor Popescu a afirmat la sfârşitul săptămânii că cel mai probabil candidat pentru Primăria Râmnicului în anul 2012 este Emilian Frâncu. În cazul unor alegeri parţiale, acesta ar fi sigurul candidatul PNL.

„Dacă întâmplător vor fi alegeri parţiale, în clipa aceea eu îmi asum candidatura la Râmnic. Nu regret că nu am candidat la alegerile parţiale trecute. Nu aveam armata mea, era a altcuiva, nu aveam fonduri şi nici sănătatea nu îmi permitea”, mai spune şeful de la municipiu. Acesta a mai declarat că, în curând, dacă va accepta propunerea făcută, Bogdan Pistol va reveni în forţă în viaţa politică. Frâncu doreşte să îl aducă în Biroul Municipal, susţinând că nu are nici un resentiment faţă de el, chiar dacă a pierdut alegerile, considerând că Bogdan Pistol este practic creaţia lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe