Regret că am crescut un şarpe la sân! Romeo rămâi pe cont propriu!

duminică, 1 august 2010

• Posibilă scrisoare a lui Mircia către Romeo:

„Regret că am crescut un şarpe la sân!
Romeo rămâi pe cont propriu!“

 
„Dragă Romeo, îţi spun din capul locului că m-ai dezamăgit! Sunt trist, aud şi nu-mi vine a crede că oraşul meu de suflet, Râmnicul, este din ce în ce mai suferind. Ai reuşit în doar două luni de mandat la primărie să tai 20 la sută din procentele partidului. Regret amarnic că nu l-am lăsat pe Sebi să candideze. Acum sunt sigur că el era mai bun. Din păcate este prea târziu...

 De-abia acum realizez că am crescut un şarpe la sân. Îmi scriu oamenii, Romeo, că ţi s-a urcat funcţia de primar la cap, că ai devenit arogant, înfumurat, nu mai eşti tânărul de bun simţ, pe care îl ştiam. Am avut încredere în tine, pot spune că te-am crescut. Atunci când Dorel şi Romică nu doreau să fii candidatul partidului eu am fost cel care am insistat, am bătut cu pumnul în masă. Ai candidat şi ai câştigat datorită mie! Să nu uiţi asta: eşti primar datorită lui Mircia Gutău, datorită muncii mele de ani şi ani de zile. Tocmai de aceea sufăr când citesc scrisorile de la râmniceni, care-mi spun în ce stare de haos, de debandadă, se află oraşul.

Cum ai putut să laşi Râmnicul fără trotuare, fără pavele în zona centrală pentru un an de zile? În vremuri de criză tu te-ai găsit să pui borduri de granit, Romeo? Cu banii de pe borduri, cei de la Delta puteau asfalta toată Calea lui Traian. Îmi pare rău că nu mai pot sa schimb nimic. Regret nespus! Îţi spun ca unui frate, ca propriului copil, m-ai dezamăgit profund. În loc să te ocupi de treburile oraşului, tu îi sapi din umbră pe liderii partidului, eşti avid de putere, îţi doreşti puterea absolută în partid. Am aflat că i-ai ras pe directorii puşi de mine la deconcentrate. Tu şi Bebe! La el măcar mă aşteptam, ştiam de la bun început cu cine am de-a face. În public vorbiţi frumos de mine iar pe la chermeze, când vă umflaţi burţile prin cârciumi luxoase, mă bârfiţi ca ultimele ţaţe.

Am aflat, Romeo, ştiu cine eşti cu-adevărat! Un individ ipocrit, un parvenit, îţi doreşti să fii numărul unu în partid. Nu vei fi! Pune mâna şi munceşte, lasă fetele de la „Externe“ să-şi facă treaba, nu le mai tulbura. Ştii bine la ce şi la cine mă refer. De-aici ţi se va trage! Eşti în centrul atenţiei, să nu crezi că nu se ştie ceea ce faci, cu cine faci, ce vorbeşti etc. Trăieşti într-un oraş mic, să nu uiţi asta! Scoate-ţi fumurile din cap şi îndreaptă-ţi atenţia spre cei care te-au votat, râmnicenii simpli, lor le datorezi totul! Dacă nu eşti în stare, renunţă la funcţia de primar. Sincer, a început să-mi fie ruşine că te-am desemnat să candidezi, oamenii îmi scriu şi îmi reproşează asta.

Sunt trist, Romeo, că ai reuşit cu „suflarea“ ta să ofileşti o floare – Râmnicul într-un timp atât de scurt. Eu nu te mai girez cu autoritatea mea, rămâi pe cont propriu de-acum înainte...“ aceasta ar fi scrisoarea trimisă de fostul primar actualului edil al municipiului Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe