Constantin Lazăr şi Adrian Sandu s-au înscris în organizaţia condusă de Emilian Frâncu

duminică, 1 august 2010

• Se îngroaşă rândurile membrilor PNL Râmnicu Vâlcea

Constantin Lazăr şi Adrian Sandu s-au înscris în organizaţia condusă de Emilian Frâncu

Joi, 29 iulie 2010, în cadrul unei conferinţe de presă, senatorul Emilian Frâncu, preşedintele interimar al PNL Râmnicu Vâlcea, a anunţat cooptarea a doi noi membri importanţi în cadrul organizaţiei municipale a partidului: Constantin Lazăr, fost preşedinte al Partidului Republican Vâlcea, şi Adrian Sandu, fost prim-vicepreşedinte al PNG Vâlcea. Deja, cei doi proaspeţi liberali au primit funcţiile de secretari executivi în Biroul Permanent Municipal al PNL.

De altfel, senatorul Emilian Frâncu a mai anunţat că pe 22 august 2010 sunt programate să se desfăşoare alegerile interne pentru structurile de conducere ale PNL Râmnicu Vâlcea, iar ţinta pe care şi-a propus-o parlamentarul este de a creşte cota organizaţiei municipale la minim 27% cu şase luni înainte de alegerile locale din vara lui 2012.

Sâmbătă, 24 iulie, liberalii vâlceni au demarat proiectul „Râmnicu - casa noastră”. „Este un proiect amplu care va cuprinde acţiuni sportive, culturale. Vor fi întâlniri cu oameni de afaceri, cu oameni de vârsta a treia. Am început acest proiect cu o acţiune de ecologizare.

O casă trebuie să fie curată şi dacă cineva introduce o instalaţie de apă sau de canalizare cineva trebuie să creeze un spaţiu curat, armonios în care să fie flori şi verdeaţă. Într-o casă, de asemenea, trebuie să fie o bibliotecă, aşa că sâmbătă, la Biblioteca Judeţeană, profesorul universitar Andrei Marga va vorbi despre actuala lege a educaţiei care se discută în Senat. Eu unul militez pentru înlăturarea unor prevederi aberante din această lege. Întotdeauna este o mare plăcere să stai de vorbă cu o astfel de personalitate”, a mai spus senatorul Emilian Frâncu.

Pe de altă parte, senatorul Emilian Frâncu a declarat vineri, 30 iulie, pentru televiziunea Realitatea că mai mulţi parlamentari democrat-liberali şi-ar negocia plecarea la PSD sau PNL. „Circa opt senatori şi cam 24 de deputaţi. Ştiu acest lucru discutând cu colegi de-ai mei din Moldova, din Transilvania, şi mi-au spus că au purtat discuţii şi unele dintre ele sunt demersuri serioase, de schimbare a opţiunii politice”, a declarat Frâncu.

Mutarea democrat-liberalilor ar urma să se concretizeze la începutul lunii septembrie şi ar schimba serios raportul de forţe din Parlament. Deşi au primit sarcină de la partid să racoleze susţinători ai moţiunii dintre parlamentarii Puterii, social-democraţii au îndoieli că ar putea convinge atâţia liberal-democraţi să schimbe tabăra. Din cauza situaţiei de pe scena politică, 32 de parlamentari PDL îşi discută, în secret, trecerea în barca Opoziţiei, susţine senatorul PNL Emilian Frâncu. Migraţia ar fi planificată în luna septembrie, chiar înaintea moţiunii de cenzură pe care o vor depune social-democraţii. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe