Licitaţii cu cântec la Laloşu

miercuri, 28 iulie 2010

Licitaţii cu cântec la Laloşu

În urma unui control efectuat recent de Corpul de Control al Prefectului în comuna Laloşu au fost constate o serie de nereguli în privinţa încredinţării unor lucrări în localitatea respectivă, fără licitaţie, deşi valoarea lor depăşeşte pragul prevăzut de lege. Anumite licitaţii au fost făcute fără a exista un caiet de sarcini, iar în unele dosare nu se regăsesc formulare depuse de ofertanţi. În legătură cu această situaţie, Corpul de Control al Prefectului a sesizat Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

A fost verificat modul de atribuire al contractelor de achiziţie publică în perioada 2006-2010 şi modul în care au fost utilizate fondurile publice privind derularea contractelor de achiziţie publică. Inspectorii au constatat că nu a fost transmis către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Achiziţiilor Publice nici un raport anual privind contractele atribuite în perioada 2006-2010.

Construcţia sediului primăriei, reabilitarea şi reparaţiile la Şcoala cu clasele I-VIII, pietruirea şi suprastructura drumului comunal 66 sau refacerea zidului de sprijin în satul Pâlşuleşti sunt lucrări care nu s-au atribuit conform legii. În localitate nu exista un Program anual al achiziţiilor publice. În multe cazuri, caietele de sarcini sunt întocmite sumar, neavând în conţinut caracteristici referitoare la nivelul calitativ şi tehnic, iar membrii comisiilor de atribuire a licitaţiilor nu au depus declaraţii de confidenţialitate şi imparţialitate, aşa cum prevedeau normele legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe