Edilul Râmnicului, abonat la despăgubiri din bani publici

miercuri, 28 iulie 2010

Edilul Râmnicului, abonat la despăgubiri din bani publici

• În conturile firmei la care primarul Rădulescu este acţionar ar putea ajunge alte sume colosale, realizarea pasajului denivelat suprateran pe Bulevardul Tudor Vladimirescu urmând să afecteze o suprafaţă de teren a primarului

• Societatea Extins SRL şi preşedintele Organizaţiei Municipale PD-L Râmnicu Vâlcea n-ar beneficia pentru prima dată de banii râmnicenilor, anul trecut încasând aproape 45.000 de euro despăgubiri de la Primărie


În conturile firmei Extins SRL, la care primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu este acţionar vor intra în următoarea perioadă alte sume colosale, încasate drept despăgubiri din partea Primăriei Râmnicului. Realizarea pasajului denivelat suprateran pe Bulevardul Tudor Vladimirescu va afecta şi o suprafaţă de teren aflată în proprietatea firmei lui Rădulescu. Edilul se va număra şi de această dată printre cei care Primăria Râmnicului va fi nevoită să-i despăgubească.

Asta în cazul în care, primarul nu va dona terenul municipalităţii. Şansele să recurgă la un asemenea gest sunt însă infime, în condiţiile în care la sfârşitul anului 2009, atât Rădulescu, cât şi firma la care este acţionar a beneficiat de despăgubiri în valoare de peste 45.000 de euro din partea Primăriei Râmnicului pentru realizarea obiectivului de investiţii „Prelungirea Bulevardului Tineretului, spre Sud, cu Bulevardul Dem Rădulescu, de la intersecţia cu strada Ostroveni, până la intersecţia cu DN 67”.
Teren în zonă cheie
Despre primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu se poate spune deocamdată, doar că a avut fler când a decis achiziţionarea unor suprafeţe de teren în Râmnic. La ultima conferinţă de presă, Romeo Rădulescu a recunoscut faptul că firma la care este acţionar, SC Extins SRL are aproape 1000 de metri pătraţi de teren în apropierea Unităţii Militare de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu:

„Firma la care sunt acţionar, Extins SRL are un teren lângă depozitul lui Panduraşu. Am terenul acela din anul 2002. Nu eram consilier local şi nu făceam parte din niciun partid politic. Terenul meu nu are decât 900 şi ceva de metri pătraţi”, se justifică edilul Râmnicului.
Pasaje şi Bulevarde aducătoare de bani
Întrebat dacă pentru suprafaţa respectivă de teren ar putea primi despăgubiri în următoarea perioadă, primarul Romeo Rădulescu a afirmat tranşant: „Nu se pune problema!”. Şi de această dată edilul Râmnicului a omis să spună adevărul sau a minţit cu tupeul caracteristic. Chiar în zona respectivă, municipalitatea va demara pasajului suprateran peste calea ferată de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu.

Potrivit declaraţiilor primarului Rădulescu va fi un pasaj pe patru benzi de circulaţie, iar pentru realizarea acestora se va impune despăgubirea celor care au teren în zonă. Printre viitorii beneficiar se numără şi firma Extins SRL, la care acţionar este nimeni altul decât Romeo Rădulescu. În cursa pentru Primăria Râmnicului, democrat-liberalul prezenta beneficiile acestui proiect:

„Investiţia se ridică undeva la 8 milioane de euro, dar împreună cu realizarea bretelelor de circulaţie se va ajunge la aproximativ 34 de milioane de euro. În acelaşi proiect este inclusă şi construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată, care va fi închisă complet în sticlă şi va avea lifturi de acces şi pe o parte şi pe alta a căii ferate. Adică pietonii nu vor mai trece calea ferată cu piciorul pe acele dale de beton, ci vor folosi lifturile sau scările de acces”, afirma Rădulescu.
Edilul, client fidel la despăgubiri
Romeo Rădulescu a beneficiat de despăgubiri din partea Primăriei Râmnicului şi la sfârşitul anului trecut. Pentru 183,84 metri pătraţi de teren situat în punctul Ostroveni – Lunca, primarul Râmnicului a primit 11030,4 euro din partea municipalităţii. În aceeaşi şedinţă, societăţile Extins SRL şi Extins Com SRL au fost despăgubite cu 27576 euro, respectiv 6849 euro pentru 575 metri pătraţi de teren.

La ambele firme, primarul Râmnicului este acţionar. Atât în nume personal, cât şi prim firmele la care este acţionar actualul edil a încasat de la Primăria Râmnicului peste 45.000 de euro, pentru că a avut teren exact în zona obiectivului de investiţii „Prelungirea Bulevardului Tineretului, spre Sud, cu Bulevardul Dem Rădulescu, de la intersecţia cu strada Ostroveni, până la intersecţia cu DN 67”.

Situaţia se repetă şi la o altă investiţie a Primăriei Râmnicului care urmează să prindă contur: pasaj denivelat suprateran pe Bulevardul Tudor Vladimirescu. Surse din Primăria Râmnicului nu exclud varianta ca şi în apropierea unor alte investiţii pe care municipalitatea le va demara primarul Rădulescu prin firma la care este acţionar să deţină suprafeţe de teren.
(Nicoleta CHERA – www.jurnalvalcean.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe