Sparle si soparle

duminică, 25 iulie 2010

Sparle si soparle

• Am aflat câteva „date secrete” despre patronul de la Sinecon SRL Sibiu (firma care va renova Liceul Alexandru Lahovari): Ioan Tuşinean este coordonatorul filialei din Sibiu a Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR) fiind unul dintre cei mai bogaţi sibieni.

Acesta a intrat în rândul masoneriei sibiene, „Frăţie” despre care mai toată lumea vorbeşte cu, cel mult, „am auzit că…” şi care a împânzit mai toate mediile de conducere ale judeţului vecin. Ioan Tuşineanu a intrat în vizorul masonilor datorită faptului că a pornit de jos, de la mătură, ca simplu funcţionar în primărie, atrăgând atenţia asupra influenţei masive pe care acesta o exercita la nivelul judeţului, în cadrul afacerilor cu licitaţii.

• Nemulţumiţi că au fost daţi afară din PRM Vâlcea într-un mod ruşinos, Ion Nuică şi Marius Bătăgan au pus la cale un plan de răsturnare a lui Corneliu Vadim Tudor de la conducerea partidului. Zis şi făcut. Plănuirea puciului a avut loc în luna mai într-un local din Deduleşti (raiul celor mai mari mici!), iar alături de el au mai stat câţiva nemulţumiţi din PRM, printre care Dan Claudiu Tănăsescu (dat afară deja de Vadim), Marian Fulga, Cristian Toma, Gheorghe Bugeac şi Iulian Mihăilescu. Numai că, ajutat de foştii generali din Securitate, Vadim a aflat de planul „rebelilor de la Deduleşti” şi a reuşit să oprească din faşă orice acţiune a lui Ion Nuică.

• Latifundiarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, a reuşit în ultimii ani să adune teren cu teren în municipiu, suprafeţe achiziţionate atât în mod direct cât şi prin intermediul firmei. Aşa cum scria „Ziarul de Vâlcea“ în urmă cu o lună, primarul Rădulescu a recunoscut zilele trecute că prin intermediul SC Extins SRL deţine un teren de peste 900 metri pătraţi în vecinătatea clădirii Vămii Vâlcea (peste liniile de cale ferată).

Terenul este amplasat „strategic” exact lângă bariera de la Şcoala de Geniu Panait Donici şi are ca vecini firma consilierului local Adrian Panduraşu, Comisariatul Vâlcea şi Compania CFR. Coincidenţă sau nu, pe terenul primarului Romeo Rădulescu este proiectată să treacă o bretea de circulaţie din viitorul pasaj rutier suprateran peste Tudor Vladimirescu, fapt ce va presupune nişte... exproprieri grase din partea municipalităţii.

• Securistul polonez Zaremba de la PCC (acţionarul minoritar de la Oltchim) anunţa recent, radiind de fericire, că Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea i-a închis dosarul în ceea ce priveşte acuzaţiile formulate de combinatul chimic vâlcean. Însă alta este realitatea: procurorii nu au închis nici un dosar, ci au dispus doar neînceperea urmăririi penale, ceea ce înseamnă că oricând se poate relua urmărirea penală a lui Zaremba pe aceiaşi speţă şi în acelaşi dosar atunci când apar elemente noi.

• Un mesaj postat de cititorii ediţiei electronice la articolul cu Primăria primeşte sponsorizări de 2 miliarde de lei vechi pentru Zilele Râmnicului: „Asta cu sponsorii e o porcărie. Orice sponsor care dă 1 leu a primit, primeşte sau speră că va primi 10 lei”. De urmărit „evoluţia” în Râmnicu Vâlcea a firmelor Unicredit, Golden Brau şi Pro Event.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe