Primarul Rădulescu le face un “cadou” râmnicenilor ÔÇô trotuare fără pavele pe Calea lui Traian

duminică, 25 iulie 2010

Primarul Rădulescu le face un „cadou” râmnicenilor – trotuare fără pavele pe Calea lui Traian

De acum este oficial: primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, că, din lipsa banilor, în acest an nu se mai montează nici un fel de pavele pe Calea lui Traian pe porţiunea cuprinsă între Colegiul Alexandru Lahovari şi Podul Vinerii Mari.

Asta înseamnă că cel puţin până în primăvara anului 2011, locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea care merg pe jos vor trăi un adevărat calvar dacă aleg să treacă pe Calea lui Traian, asta pentru că firma Delta ACM a demontat vechile borduri, a executat săpături, a pus borduri de granit (marca Videanu) şi va lăsa trotuarele doar cu un strat subţire de beton denivelat, plin de capace de canal ridicate peste cotă şi plin de mizeriile lăsate de constructor. Acesta este „cadoul” pe care îl face râmnicenilor care vor vrea să se plimbe pe cea mai mare şi cea mai importantă arteră de circulaţie a Râmnicului – Calea lui Traian.

Surprizele primarului Romeo Rădulescu nu se opresc aici, pentru că pe lângă cei 2 kilometri de trotuare duble de pe Calea lui Traian care vor rămâne „goale” până în 2011, acesta mai vrea să decoperteze şi toate trotuarele din zona centrală a Râmnicului (lucrare demarată deja). Da, aţi ghicit, şi în acest caz, toţi pietonii care vor traversa zona ultracentrală a municipiului vor trebuie să se înarmeze cu bocanci grei sau cu cizme, asta pentru că trotuarele vor fi pline de noroaie, de praf sau, în cel mai bun caz, de un strat de ciment grunjos şi plin de denivelări. Să nu mai punem la socoteală capacele de canal ridicate peste cota actuală sau intrările tehnice subterane lăsate uneori descoperite...

Pe lângă lipsa banilor, primarul Romeo Rădulescu a mai spus că s-a trecut la montarea bordurilor de granit pe cei 2 km din Calea lui Traian pentru că în luna septembrie vrea să demareze lucrările de asfaltare a părţii carosabile, din zona Lenin Sud până la magazinul Interex. Fals! Dacă primarul Romeo Rădulescu ştia că nu mai are bani pentru întreaga lucurare, trebuia să schimbe doar bordurile mari de lângă stradă şi să lase trotuarele intacte. Astfel, primarul Râmnicului putea să asfalteze nestingherit Calea lui Traian, iar atunci când dispunea de bani putea să excaveze trotuarele pe cei 2 km şi apoi să monteze rapid pavelele. Ca la Râmnicu Vâlcea, la nimeni în lume! (Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe