Oltchim dezavuează circul mediatic declanşat de PCC SE

duminică, 25 iulie 2010

Oltchim dezavuează circul mediatic declanşat de PCC SE

Managementul Oltchim constata cu neplacere ca, in lipsa unor strategii de orice natura si a unor solutii pertinente pentru companie, actionarul ostil PCC SE incearca sa transforme nemultumirile sale intr-un circ public. Dupa esecul actiunilor sale concentrate prin care a incercat sa blocheze activitatea Oltchim, PCC SE a pornit o campanie de dezinformare si un atac mediatic fara precedent.

Prin intermediul unor comunicate publicate de mass media numai in regim de publicitate, PCC SE a acuzat Oltchim de lipsa de transparenta prin refuzul de a furniza raspunsuri la intrebarile actionarului minoritar.

SC Oltchim SA Rm.Valcea a comunicat catre PCC SE raspunsuri la toate intrebarile formulate prin adrese scrise, adrese care au fost primite de un reprezentant al acestei societati cu semnatura de primire. Nici un alt actionar al Oltchim-ului nu s-a aratat interesat de a lua cunostinta despre intrebarile adresate de PCC. Toti actionarii prezenti la AGA din 04.06.2010 au fost intrebati daca doresc sa cunoasca intrebarile PCC si de asemenea raspunsurile la aceste intrebari.

Nimeni nu a dorit sa cunoasca aceste intrebari fiind toata lumea satula de circul intretinut de PCC. Toti ceilalti actionari s-au saturat de actiunile de distrugere a societatii Oltchim pe care le coordoneaza acest actionar. Aspectul acesta este demonstrat de procesul verbal al sedintei AGA din 04.06.2010, document ce poate fi consultat la sediul Oltchim de orice actionar interesat. In comunicatul PCC SE se sustine ca Oltchim trebuie sa puna la dispozitie tuturor actionarilor anumite documente solicitate numai de catre acest actionar minoritar fara ca ceilalti actionari sa solicite acest lucru. Aceste afirmatii fac parte din campania de manipulare a PCC SE si contravin prevederilor legale in vigoare.

In prezent PCC SE a contestat in instanta hotararea Adunarii Generale a Actionarilor Oltchim SA de aprobare a valorii activelor unitatii de petrochimie Arpechim Pitesti. Introducerea in activele proprii a acestei valori aduce societatea intr-o situatie economica favorabila si ii permite accesul la finantare, ducand la posibilitatea functionarii fara pierderi. Cum e posibil ca un actionar sa fie impotriva relansarii activitatii companiei in care detine actiuni si sa se lupte pentru blocarea activitatii acesteia?

Singura explicatie este ca are alte interese si anume distrugerea societatii. In acest context, singura autoritate competenta sa se pronunte asupra tuturor motivelor si argumentelor invocate de PCC SE este instanta de judecata.
Oltchim SA respecta justitia din Romania si se va supune oricarei hotarari ce se va pronunta de catre instanta de judecata. Oltchim refuza sa se lase atrasa intr-un circ mediatic prin care PCC SE nu face altceva decat sa demonstreze slabiciunea, din punct de vedere legal, a argumentelor sale ca actionar ostil.

O alta directie din care PCC SE incearca sa denatureze realitatea este inchiderea dosarului de coruptie impotriva reprezentantilor PCC SE, Waldemar Preussner şi Wojciech Zaremba. Contrar declaratiilor facute de PCC SE, Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea a dispus prin rezolutia din data de 25 iunie 2010 neinceperea urmaririi penale si nu inchiderea dosarului, aceasta din urma solutie nefiind prevazuta de legislatia penala din domeniu.

Codul de procedura penala, la art. 278, prevede, in continuare, posibilitatea formularii unei plangeri contra actelor procurorului, iar la art. 2781 si posibilitatea formularii unei plangeri in fata judecatorului impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata. Aceste prevederi legale dau posibilitatea partii nemultumite de a formula plangeri impotriva solutiilor dispuse de procurori.

In cadrul comunicatului se face de altfel referire la faptul ca, in cadrul aceluiasi dosar, a mai fost formulata o plangere de catre Oltchim impotriva rezolutiei din data de 25 ianuarie 2010 a Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea. Aceasta plangere a fost admisa in parte pe motiv ca nu au fost administrate toate probele si nu au fost verificate toate aspectele ce fac obiectul plangerii.

In aceste conditii Oltchim SA Ramnicu Valcea considera ca este prematura publicarea solutiei, considerata de catre PCC ca fiind o solutie finala, dispusa de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Rm.Valcea.

Managementul Oltchim cere actionarului minoritar PCC SE sa lase justitia romana sa isi faca treaba si sa inceteze de urgenta aceasta campanie murdara de manipulare. Avand in vedere formarea la scoala fostei securitati poloneze a reprezentantului PCC in Romania, este greu de crezut ca vor renunta la dezinformarea opiniei publice si a mediului de afaceri.

Constantin ROIBU,

Director General Oltchim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe