Belgienii au venit să aibă grijă de Parcul Naţional Buila Vânturariţa

duminică, 25 iulie 2010

Belgienii au venit să aibă grijă de Parcul Naţional Buila Vânturariţa

În perioada 5-22 iulie 2010 au avut loc în Parcul Naţional Buila-Vânturariţa mai multe acţiuni de voluntariat organizate de administraţia parcului pentru amenajarea şi întreţinerea infrastructurii turistice. La acestea au participat 9 voluntari ai organizaţiei Bouworde din Belgia şi 7 voluntari ai Asociaţiei Kogayon, organizaţie parteneră la administrarea parcului.

În aceasta perioadă s-au realizat lucrări de reparaţie a Cabanei Codric, întreţinere a traseelor turistice (poteci şi indicatoare), refacere de marcaje, monitorizare turistică, igienizări, activităţi educative şi de cunoaştere a parcului naţional şi a problemelor acestuia.

Este al patrulea an când 9 voluntari belgieni de la Bouworde vin în parc şi timp de trei săptămâni, împreună cu voluntari ai Asociaţiei Kogayon desfăşoară astfel de activităţi.

Cu ajutorul acestora Cabana Codric s-a transformat încet-încet dinr-o ruină, într-o cabană cu 20 locuri, având ca destinaţie activităţile de educaţie ecologică, de voluntariat, de cercetare, de administrare şi de informare turistică ce se vor desfăşura pe teritoriul parcului, având baza aici.

Faţă de marea majoritate a vizitatorilor români ai parcului, care preferă doar ieşiri la grătar la sfârşit de săptămână, vizitatorii străini (circa 5% din totalul vizitatorilor, provenind din mai toate ţările europene şi nu numai) practică un gen de turism mult mai activ, venind aici în special pentru peisaje sălbatice încă neafectate de intervenţia omului, pentru valorile naturale (flora, fauna, elemente geomorfologice, peşteri, chei, râuri etc.) şi culturale (monumente istorice, tradiţii, obiceiuri, oameni), de care se bucură în linişte şi cu respect şi pe care le admiră şi cunosc parcurgând traseele turistice montane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe