Sparle si soparle

miercuri, 21 iulie 2010

Sparle si soparle

• Polonezul Zaremba de la Petro Carbo Chem (acţionarul minoritar la SC Oltchim SA) continuă să arunce pe piaţă noi minciuni despre cea mai mare societate comercială din Vâlcea în scopul de a denigra activitatea conducerii întreprinderii. Ultima găselniţă a securiştilor de la PCC se referă la faptul că SC Oltchim SA ar fi primit o penalizare de 14,3 milioane euro de la Comisia Europeană pentru, chipurile, lipsa certificatelor de dioxid de carbon. Găluşca a fost înghiţită pe nemestecate de un cotidian local, însă altul este adevărul: SC Oltchim SA are în mod sigur aceste certificate încă de la intrarea României în Uniunea Europeană, iar anul trecut a folosit doar circa 150.000 de tone de CO2 din cele peste 190.000 de tone alocate.

• Televiziunea Antena 1 la Vâlcea începe să prindă contur tot mai mare. Şefii de la Partidul Conservator Vâlcea au primit acceptul televiziunii centrale, însă sprijinul pentru deschiderea Antenei 1 la Râmnicu Vâlcea este doar... moral pentru că liderii PC Vâlcea trebuie să se descurce singuri cu finanţarea achiziţionării aparaturii tehnice, deschiderii studiourilor şi asigurarea salariilor pentru angajaţi. Astfel, după zece ani de la ideea fostului prefect Mircea Perpelea, este foarte probabil ca din luna octombrie să avem la Vâlcea un studio Antena 1.

• Deputatul liberal Cristian Buican  ar putea candida cu brio la titlul de cel mai ipocrit politician vâlcean. Într-un ziar local este prezentată următoarea iniţiativă a preşedintelui PNL Vâlcea: În baza Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, deputatul Cristian Buican va înainta către toate instituţiile publice vâlcene cereri prin care va solicita lista cu firmele care au obţinut contracte de lucrări sau de prestări servicii. „Voi prezenta opiniei publice clientela politică a PDL şi nu numai. Vă voi demonstra că în zona Consiliului Judeţean există şi clientela PSD. Acestea sunt motivele pentru care în judeţul Vâlcea nu se face politică în interesul cetăţeanului, ci se face politică în interesul unor grupuri restrânse de oameni care întâmplător au ajuns în funcţii de conducere.“

Hopa iată cum Buican a descoperit mersul pe jos, rama la tablou şi coada la prună. Păi măi băiatule, ori eşti lovit de amnezie ori ipocrit peste măsură! Tu vorbeşti despre clientelă în domeniul administraţiei publice locale şi despre politică în interesul unor grupuri restrânse? Aţi uitat, voi liberalii, că aţi făcut prăpăd în visteria ţării în anii 2007-2008, când aţi guvernat singuri? Aţi supt la greu averea ţării prin firmele voastre. Aţi pus termopane până şi la wc-ul ultimei şcoli părăsite, aţi supraevaluat lucrări, aţi sifonat miliarde de euro. Şi voi, liberalii vâlceni, aţi băgat mâna în banul public până la umăr. Să-ţi fie ruşine, Cristi Buican, pentru aceste texte patetice şi ultra-demagogice!

• Concediile şi vacanţele... bântuie Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea. La şedinţa din 20 iulie, abia s-a întrunit cvorumul (16 consilieri) pentru ca şedinţa să fie statutară. Printre cei care au dat bir cu fugiţii îi enumerăm pe: Eusebiu Veţeleanu, Gabriela Ene, Eduard Vârlan şi încă vreo doi consilieri PDL.

• Rămânem tot la Consiliul Local şi redăm o fază mai hazlie din ultima şedinţă: atunci când s-a constituit Comitetul Energetic, primarul Romeo Rădulescu l-a propus pe consilierul local Ion Nicolae să facă parte din acest organism, ca reprezentant al... grupului independenţilor, având în vedere că celelalte partide şi-au desemnat câte un reprezentant.

• Eugen Neaţă, adjunctul comandantului Poliţiei Vâlcea, va renunţa la această funcţie săptămâna viitoare. Comisarul şef Neaţă ocupă această funcţie de câteva luni cu împuternicire de la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe