Primăria Lăcusteni nu poate vinde ferma zootehnică dezafectată

miercuri, 21 iulie 2010

Primăria Lăcusteni nu poate vinde ferma zootehnică dezafectată

• Curtea Constituţională a decis că fermele zootehnice nu pot fi vândute beneficiarilor cu 10% din valoare

Curtea Constituţională a României a decis că articolul din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind valorificarea construcţiilor zootehnice dezafectate, care stabileşte că aceste construcţii şi terenurile aferente pot fi vândute asociaţiilor şi crescătorilor cărora le-au fost atribuite gratuit, pentru 10% din valoarea contabilă, este neconstituţional. În şedinţa din 8 iulie s-a admis astfel, în parte, sesizarea reprezentanţilor Comunei Lăcusteni, din judeţul Vâlcea, împotriva articolului 7, alineatul 1, din OUG 168/2001, privind punerea în valoare a construcţiilor zootehnice dezafectate, dar şi împotriva articolului 10 din Normele de aplicare a ordonanţei.

Articolul 7 din OUG 168/2001 prevede că „la expirarea termenului de 5 ani prevăzut în contractul de atribuire în folosinţă gratuită, fabrica de nutreţuri combinate, construcţia zootehnică, terenul de sub acestea şi incintele aferente pot fi vândute persoanelor prevăzute la art. 2 lit. c), (asociaţii de crescători de animale, cu sau fără personalitate juridică, precum şi crescătorii de animale, persoane fizice sau juridice, n.r.) care le-au avut în folosinţă gratuită, potrivit prevederilor ordonanţei de urgenţă, la un preţ echivalent cu 10% din valoarea acestora la momentul atribuirii în folosinţă gratuită, stabilită potrivit normelor metodologice”.

De asemenea, articolul 10 din Normele metodologice de aplicare a ordonanţei arată că „după cinci ani de la atribuirea gratuită a construcţiilor zootehnice dezafectate şi a  fabricilor de nutreţuri dezafectate, beneficiarii contractului de atribuire pot cumpăra spaţiul utilizat la un preţ echivalent cu 10% din valoarea contabilă stabilită la momentul atribuirii”. OUG 168/2001 stabileşte că acele construcţii zootehnice dezafectate se atribuie gratuit în folosinţă asociaţiilor crescătorilor de animale, precum şi persoanelor fizice care desfăşoară activităţi de creştere a animalelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe