Taberele de teatru şi pictură de la Călimăneşti au debutat promiţător

duminică, 18 iulie 2010

Taberele de teatru şi pictură de la Călimăneşti au debutat promiţător

Evenimentele culturale oferite de Tabăra internaţională de pictură „Vlaicu Ionescu” şi Tabăra de Teatru, al cărui coordonator este binecunoscutul actor, Florin Zamfirescu au demarat la începutul săptămânii trecute, în prezenţa unei audienţe numeroase formate din studenţi, artişti, reprezentanţi UNESCO dar şi oficialităţi din Călimăneşti. La deschiderea oficială a taberei de teatru, actorul nu a putut participa din motive obiective, locul acestuia fiind luat de fiica sa, Ştefana Samfira.

La cea de-a doua ediţie a Taberei de Teatru „Florin Zamfirescu” participă studenţi din anul 3 ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti iar la Tabăra de pictură, alături de invitaţi din străinătate, vor fi prezenţi studenţi din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, coordonaţi de profesoara Nadia Stancu. La sfârşitul ceremoniei de deschidere, studenţii la actorie au pus în scenă o scurtă reprezentaţie, care a smuls îndelungi ropote de aplauze din partea audienţei.

„Tatăl meu transmite mulţumiri Primăriei Călimăneşti care a făcut posibil toate acestea. Vă mulţumesc şi eu la rândul meu pentru oportunitatea de a fi aici, în momentul deschiderii oficiale a celor două tabere de cultură. Folosesc această ocazie pentru a anunţa iniţiativa noastră, de a crea un climat dezvoltării tinerilor actori. Şi pentru că talentul este una dintre avuţiile naţionale iar condiţiile economice actuale impun asemenea iniţiative de salvgardare a valorilor naţionale, a apărut Fundaţia Wou.

Această fundaţie a găsit cea mai mare înţelegere la Primăria Călimăneşti. Împreună, cele două instituţii doresc şi se pare că reuşesc să creeze un climat artistic în interesul publicului spectator atât de multicolor într-o staţiune balneoclimaterică. La această tabără de teatru de 2 săptămâni vom demara 3 proiecte, mai precis „Stele în lumina dimineţii”, de Alexander Galin, „Prânzul cel lung”, de Thorton Wilder şi „Şantaj”, de Ludmila Razumovskaia.

Vă mulţumim anticipat pentru suport şi încurajări”, a declarat Ştefana Zamfirescu. La rândul său, primarul Ilie Amuzan a urat succes actorilor şi artiştilor plastici aflaţi în această perioadă la Călimăneşti şi a îndemnat turiştii şi localnicii să participe la acţiunile acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe