Prefectul Ungureanu s-a interesat de situaţia juridică a clădirii “îmbunătăţirilor Funciare”

duminică, 18 iulie 2010

• În urma semnalelor din presă,

Prefectul Ungureanu s-a interesat de situaţia juridică a clădirii „Îmbunătăţirilor Funciare”

Prefectul Petre Ungureanu a condus joi, 15 iulie, şedinţa ordinară pe luna iulie a Colegiului Prefectural, în cadrul căreia au fost prezentate şi dezbătute următoarele materiale: Măsuri organizatorice pentru asigurarea desfăşurării lucrărilor de igienizare şi reparaţii la şcolile din judeţul Vâlcea pe perioada vacanţei de vară; Informare privind acţiunile de verificare a aplicării Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat şi a încadrării persoanelor în grad de handicap;

Lupta împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri-activităţi de prevenire, evaluare şi consiliere desfăşurate în anul 2010; Prezentarea noului cadru legislativ privind asigurarea protecţiei unităţilor şcolare din judeţ, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic; Informare a corpului de control al prefectului privind activităţile desfăşurate în perioada 18.06-15.07.2010.

Membrii Colegiului Prefectural au aprobat în unanimitate hotărârea privind adoptarea măsurilor pentru asigurarea desfăşurării lucrărilor de igienizare şi reparaţii la şcolile vâlcene pe perioada vacanţei de vară.

Cât priveşte sistemul-cadru de măsuri pentru asigurarea protecţiei unităţilor şcolare, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic, acesta a fost aprobat prin ordin de prefect.

Reprezentantul executivului în judeţul Vâlcea a solicitat o informare cu privire la situaţia juridică a clădirii în care se află sediile ANIF şi SNIF, cu atât mai mult cu cât şi presa a semnalat cazul respectiv.

De asemenea, prefectul Petre Ungureanu i-a informat pe cei prezenţi cu privire la stadiul controalelor dispuse în cazul ştrandurilor, a tăierilor de lemne şi a depozitării deşeurilor, precizând că în cadrul programului Vâlcea Verde au fost deja verificate 45 de localităţi.

Manevre politice şi juridice...

Am mai scris că o clădire de milioane euro, împărţită pe jumătate între SC Torentul SA şi „Îmbunătăţirile Funciare”. Societatea Torentul SA Râmnicu Vâlcea este o firmă înfiinţată pe la începutul anilor 1990, având ca obiect de activitate lucrările de redare în circuitul agricol şi silvic a terenurilor deteriorate. La scurt timp, firma ajunsese chiar să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti (în data de 12 decembrie 1996), însă de atunci şi până în prezent nu s-a realizat decât o tranzacţie cu acţiuni (în 17 februarie 1997).

După 1997, odată cu venirea Convenţiei Democratice din România la putere, societăţii Torentul i s-a deschis o nouă „perspectivă”: a fost preluată, prin intermediul SC Ecprod SA Târgovişte, de către nepoţii fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Ion Diaconescu, preşedinte la aceea oră al PNŢCD. Având în vedere că la acea dată ministrul Agriculturii era electronistul Ioan Mureşan, firma Torentul a primit un spaţiu în aceiaşi clădire cu Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) Sistemul Zonal Vâlcea, pe strada Mihai Viteazul nr. 49.

SC Torentul SA a fost „cumpărată” pe nimic de către SC Ecprod SA Târgovişte, ajungând acum să deţină peste 88% din acţiunile unei societăţi care are un capital social de circa 4,3 miliarde lei vechi. Se pare că patronul de la SC Ecprod SA Târgovişte, Petre Blanda, este pus la „înaintare” întrucât alţii trag sforile, cu largul sprijin al unor partide politice.
După 2000, având în vedere că CDR şi PNŢCD au fost aruncate la lada de gunoi a istoriei, acţionarii de la Ecprod Târgovişte s-au reorientat spre Ion Iliescu şi Adrian Năstase, cei care i-au ţinut în braţe pe administratorii de la SC Torentul SA şi SC Ecprod SA Târgovişte. Drept mulţumire, firmele conduse de Petre Blanda au sponsorizat în 2004 Organizaţia PSD Galaţi cu suma de peste 100 milioane lei vechi.

Iată că acum, Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Vâlcea trebuie să împartă clădirea de câteva sute metri pătraţi de pe strada Mihai Viteazul nr. 49 cu SC Torentul SA. Astfel, prin câteva manevre de culise, atât politice cât şi juridice, acţionarii de la SC Torentul SA şi SC Ecprod SA Târgovişte se vor „trezi” cu jumătate dintr-o clădire importantă din Râmnicu Vâlcea, pe care doresc să o transforme într-un hotel. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe