Lucrări terminate la hidroagregatul I de la Ciunget

duminică, 18 iulie 2010

Lucrări terminate la hidroagregatul I de la Ciunget

Lucrările de reabilitare a hidroagregatului numărul 1 de la Centrala Hidroelectrică Ciunget s-au încheiat săptămâna trecută. Directorul filiale Vâlcea a Hidroelectrica S.A., Marian Diaconescu a apreciat că toate etapele parcurse până acum au fost conform planului. Probele hidroagregatului se desfăşoară pe parcursul a două săptămâni. Reabilitarea la hidroagregatul numărul 2 a fost finalizată în luna februarie a acestui an.

Lucrarea de la CHE Ciunget are o valoare de 80 de milioane de euro, din care finanţarea externă este de 75%, bani de la Banca Mondială şi constă în reabilitarea celor trei hidroagregate de tip Pelton, plus instalaţii auxiliare - apă, aer, ulei, dar şi lucrări hidromecanice. În 2009, când a început retehnologizarea la CHE Ciunget, cea de a doua hidrocentrală ca putere din România situată pe râul Lotru, a fost necesară golirea lacului de acumulare Vidra.

Amenajarea Ciunget este una complexă, lacul de acumulare Vidra adunând atât apele râului Lotru, cât şi pâraiele din munţii Lotrului, printr-un sistem de galerii subterane, iar printr-o conductă forţată, apa ajunge să învârtă cele trei turbine ale hidrocentralei Ciunget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe