Concedii medicale ilegale la Vâlcea

duminică, 18 iulie 2010

Concedii medicale ilegale la Vâlcea

Din verificările efectuate până acum de reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea reiese că majoritatea concediilor medicale sunt luate ilegal. Mai exact, unul din cinci concedii medicale verificate de CAS Vâlcea a fost găsit cu nereguli. „Avem cam o sesizare pe zi de la angajatori. În ultima lună am avut 37 de controale asupra unor concedii medicale acordate. Cam unul din cinci certificate de acest gen verificate prezintă nereguli, pornind în cea mai mare parte de la necompletare corespunzătoare, până la certificate date retroactiv”, a precizat directorul general al instituţiei, Rodica Mărginean.

Angajaţii DSP verifică şi sesizările venite din partea patronilor angajatori. Unul dintre aceştia a sesizat recent că un angajat al său îşi luase concediu medical cu o zi înainte de a fi disponibilizat, fapt pentru care nu s-a mai putut lua măsura respectivă. Din ce în ce mai mulţi angajatori solicită verificarea legalităţii concediilor medicale. „Vina aparţine în special medicului care a eliberat un astfel de document pentru a fi decontat de CAS Vâlcea.

Cele mai multe documente de acest gen au fost acordate retroactiv, cu mai mult de 24 de ore, lucru care nu este legal. Unii dintre medici, din grabă sau neatenţie, au inscripţionat greşit anumite coduri care trebuie trecute în mod obligatoriu pe certificat”, mai spune Mărginean. Medicii prinşi cu mâţa-n sac sunt sancţionaţi, iar în multe cazuri concediile sunt refuzate la plată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe