Zeci de tone de ajutoare, donate de vâlceni pentru sinistraţi

miercuri, 14 iulie 2010

Zeci de tone de ajutoare, donate de vâlceni pentru sinistraţi

Organizaţia judeţeană a PSD a reuşit să se mobilizeze şi să strângă în numai câteva zile de la diferiţi membri, primari sau reprezentanţi ai unor instituţii care au dorit să dea o mână de ajutor, diferite sume de bani şi aproximativ 22 t de materiale de construcţii destinate sinistraţilor din Moldova. De asemenea, reprezentanţii PSD au amenajat un punct de colectare unde vâlcenii de bună credinţă au donat în acelaşi scop produse alimentare, articole de îmbrăcăminte, bani şi chiar veselă.

Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, 3 autocamioane încărcate cu ajutoare au luat drumul localităţilor afectate de inundaţiile din ultima perioadă. Joi, 8 iulie, un nou transport de ajutoare din cadrul campaniei umanitare iniţiate de Instituţia Prefectului şi ISU Vâlcea a ajuns la Tulcea. Un camion cu 20 de uşi şi 17 tocuri ferestre oferite de Primăria Laloşu precum şi câteva tone de produse panificaţie, confecţii textile, încălţăminte, confecţii piele şi câteva sute de conserve, oferite de câteva societăţi comerciale din judeţ a luat drumul zonelor inundate din sud-estul ţării.

Acestora li s-au adăugat produsele donate de populaţie -54 l ulei, 70 kg zahăr, 74 kg făină, 60 l apă plată  si minerală. Prefectul Petre Ungureanu anunţă prelungirea campaniei umanitare pe toată durata lunii iulie. Pe la cortul amplasat în Scuarul Mircea cel Bătrân de către Primăria Râmnicului trecuseră la începutul săptămânii trecute câteva sute de cetăţeni, donaţiile acestora fiind constituite, în principal, din articole de îmbrăcăminte, dar şi din alimente neperisabile, lenjerii de pat sau chiar bani.

Astfel, râmnicenii au donat chiar obiecte de mobilier, covoare sau veselă, iar Parohia Sfânta Paraschiva din zona centrală care, în urma unei acţiuni similare desfăşurată printre enoriaşi, a strâns aproape 400 de kg de alimente, a adresat municipalităţii o solicitare de transport a acestor produse în zonele calamitate. Şi Poşta Română s-a aliat campaniilor umanitare demarate deja la Vâlcea de diferite organizaţii, partide politice sau administraţii judeţene sau locale. Astfel, în 5 iulie, C.N. Poşta Română a lansat campania „Furia apelor oprită cu suflet”, o acţiune de strângeri de bani şi bunuri materiale pentru persoanele din zonele grav afectate de inundaţii care se adresează atât salariaţilor poştali, cât si clienţilor subunităţilor din toată ţara.

Colecta de fonduri şi bunuri materiale se va derula în perioada 5 iulie – 8 august 2010 se poate face în timpul programului de lucru al tuturor unităţilor din judeţ. Toţi cei care doresc să se implice în campanie pot dona bani în contul RO55 RZBR 0000 0600 0678 5135, cont în lei deschis la Raiffeisen Bank – SMB, iar bunurile materiale pot fi depuse direct, la toate unităţile poştale vâlcene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe