Peste un sfert din angajaţii primăriilor din Vâlcea trebuie să plece acasă

miercuri, 14 iulie 2010

• În maxim o lună,

Peste un sfert din angajaţii primăriilor din Vâlcea trebuie să plece acasă

• primarii care nu se vor supune „ordinului” riscă amenzi de până la 400 milioane lei vechi

În cadrul măsurilor de austeritate dispuse de executiv, prefectul Petre Ungureanu a stabilit astăzi numărul maxim de posturi pe fiecare unitate administrativ teritorială din judeţul Vâlcea, în conformitate cu OUG 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii 273/2006 privind finanţele publice locale precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare.

Situaţia întocmită a fost comunicată, potrivit prevederilor OUG 63/2010, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea, precum şi fiecăreia dintre cele 89 primării din judeţ.

Până cel târziu la data de 16 august, autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să aprobe noile organigrame, să rectifice bugetul de venituri şi cheltuieli ale aparatului propriu şi al instituţiilor publice din subordine, astfel încât să se încadreze în numărul maxim de posturi stabilit.

Nerespectarea încadrării în numărul maxim de posturi, respectiv neîncadrarea în plafonul de cheltuieli de personal, atrage suspendarea alimentării cu cote defalcate din impozitul pe venit şi sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat repartizate conform art. 33 din Legea 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, nerespectarea prevederilor privind încadrarea în numărul maxim de posturi precum şi în cheltuielile de personal constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 la 40.000 lei. Măsurile de restructurare a administraţiei publice presupun reducerea cu 25,4% a numărului angajaţilor din acest sector în judeţul Vâlcea. În prezent, în administraţia publică vâlceană lucrează 5233 de persoane, urmând ca, după aplicarea prevederilor actului normativ emis de Guvernul României, doar 3904 de angajaţi să-şi desfăşoare activitatea în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe