Luptă acerbă pentru şefia democrat-liberalilor vâlceni

miercuri, 14 iulie 2010

Luptă acerbă pentru şefia democrat-liberalilor vâlceni

Democrat liberalii vâlceni au amânat alegerile  interne care ar fi trebuit să se desfăşoare în această lună pentru anul viitor. Situaţia critică în care România se află din punct de vedere financiar şi nu numai i-a determinat pe liderii judeţeni ai PD-L să se gândească serios să lase deoparte confruntările interne. Dorel Jurcan, preşedintele PD-L Vâlcea susţine că miniştrii şi liderii importanţi ai partidului trebuie să se ocupe de problemele României şi nu ar avea timp să se ocupe de aceste alegeri. „Cel mai probabil, alegerile interne vor avea loc în primăvara anului viitor.

A fost o decizie a BPN de suspendare a acestor confruntări pentru că noi considerăm că trebuie să ne îndreptăm atenţia către problemele reale ale oamenilor”, spune Jurcan. Alegerile pentru desemnarea noului preşedinte al PD-L Vâlcea ar fi trebuit să aibă loc pe data de 3 iulie. Până acum însă, nici un reprezentat democrat liberal nu a vorbit concret despre candidaturi. Se pare totuşi că actualul lider interimar Dorel Jurcan dar şi  prim-vicepreşedintele, Romulus Bulacu se vor duela pentru şefia organizaţiei judeţene. În schemă a apărut şi ministrul secretar de stat în Relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu care ar putea intra în confruntarea politică.

Acesta a declarat că s-a hotărât să candideze la următoarele alegeri pentru câştigarea unui colegiu parlamentar în sudul judeţului. „M-am hotărât să candidez pentru un post în sudul judeţului. Nu aş putea preciza în acest moment pentru ce anume, Senat sau Camera Deputaţilor, deoarece, prin referendum, ar trebui ca, până în 2012 să rămână o singură cameră decizională. Am observat însă la nivelul Parlamentului că nu se doreşte modificarea Constituţiei, aşa că nu se poate şti ce va fi până atunci”, a declarat Iliescu.

Competiţia internă dintre Iliescu şi Romulus Bulacu este deja acerbă, iar în legătură cu incompatibilitatea în care se află în prezent Romulus Bulacu, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Valentin Iliescu a afirmat că legea ar trebui să fie aceeaşi pentru toţi şi că prefectul ar trebui să ia măsuri pentru a se intra în legalitate, fără întârziere. „La nivelul PDL există de altfel şi în statut o prevedere conform căreia membrii PDL trebuie să aleagă între funcţiile publice şi afacerile cu statul, ceea ce ar trebui să facă şi domnul Bulacu”, afirmă contracandidatul acestuia la alegerile interne de la Vâlcea.

Alegerile interne ale PDL, amânate

Democrat liberalii vâlceni au amânat alegerile  interne ce ar fi trebuit să se desfăşoară în această lună pentru la anul. Situaţia critică în care România se află din punct de vedere financiar şi nu numai i-a determinat pe liderii judeţeni ai PDL să se gândească serios să lase deopare confruntările interne. Dorel Jurcan, preşedintele PDL Vâlcea susţine că miniştrii şi liderii importanţi ai PDL trebuie să se ocupe de problemele României şi nu ar putea lua parte la aceste alegeri.” Cel mai probabil alegerile interne vor avea loc în primăvara anului viitor.

A fost o decizie a BPN de suspendare a acestor confruntări pentru că noi considerăm că trebuie să ne îndreptăm atenţia către problemele reale ale oamenilor”, spune Jurcan. Alegerile pentru desemnarea noului preşedinte al PDL Vâlcea ar fi trebuit să aibă loc pe data de 3 iulie. Până acum însă nici un reprezentat democrat liberal nu a vorbit concret despre candidaturi. Se zvonea că actualul lider interimar Dorel Jurcan dar şi  prim-vicepreşedintele, Romulus Bulacu se vor duela pentru şefia organizaţiei judeţene. În schemă a apărut şi ministrul secretar de stat în Relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu care ar putea intra în confruntarea politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe