Asociaţia Nevăzătorilor Vâlcea a aniversat împlinirea a 17 ani de la înfiinţare

duminică, 11 iulie 2010

Asociaţia Nevăzătorilor Vâlcea a aniversat împlinirea a 17 ani de la înfiinţare

Vineri, 9 iulie 2010, într-un cadru festiv la Restaurantul Zăvoi, Asociaţia Nevăzătorilor Vâlcea a aniversat împlinirea a 17 ani de la înfiinţarea filialei judeţene, eveniment la care au fost prezente următoarele personalităţi: Radu Sergiu Ruba, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Nevăzătorilor; Romulus Bulacu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea; Constantin Rotaru, preşedintele PCR; şi Nicolae Badea, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.

Cu acest prilej, Radu Sergiu Ruba, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Nevăzătorilor, a declarat următoarele: „La nivelul judeţului Vâlcea, filiala a fost înfiinţată în anul 1993 şi este o organizaţie nonguvernamentală, de utilitate publică, cu caracter social umanitar, promovând permanent principiile deplinei libertăţi şi democraţii. Ea acţionează pentru integrarea persoanelor cu deficienţe de vedere în viaţa economică, socio-profesională, cultural artistică şi sportivă a judeţului. Filiala are ca scop promovarea calităţilor socio-profesionale şi culturale ale membrilor asociaţiei şi apărarea drepturilor acestora.

Pentru cunoaşterea acestor calităţi au fost organizate atât la nivel judeţean cât şi la nivel naţional nenumărate concursuri, simpozioane, întreceri sportive, acţiuni care nu ar fi putut avea loc dacă nu ne-am fi bucurat de sprijinul permanent atât din partea autorităţilor locale cât şi a numeroşilor sponsori care ne-au sprijinit material şi financiar.

Din partea Consiliului Judeţean am fost sprijiniţi de către preşedintele Ion Cîlea, din partea Primăriei Râmnicului ne-am bucurat de sprijinul permanent al primarilor şi viceprimarilor, din partea Arhiepiscopiei Râmnicului am primit sprijin financiar, din partea Direcţiei Finanţelor Publice am primit sprijin de la directorul executiv Gheorghe Gogîrnoiu ori de câte ori am apelat la dânsul. Firma Diana SRL, prin reprezentantul său Dumitru Crăciunescu, ne-a sponsorizat de foarte multe ori, inclusiv cu ocazia zilei filialei care se sărbătoreşte astăzi, drept pentru care îi mulţumim.

Mulţumim de asemenea domnului Dan Mutu, directorul firmei Annabella, care ne-a onorat cererile ori de câte ori am apelat, şi mulţumim firmei MVB, reprezentată de Vali Muja, care ne-a îndulcit festivitatea de astăzi cu o sponsorizare de delicioase prăjituri. Cât priveşte sprijinul acordat de DGASPC, prin reprezentanţii săi directorul general Nicolae Badea, directorul adjunct Antonie Ceauşu, şeful de Serviciu Ovidiu Borţa, doamna doctor Nicoleta Constantin, doamna inspector Ecaterina Merişel, cuvintele de mulţumire nu sunt suficiente penrtu a scoate în evidenţă marele sprijin primit ori de câte ori am apelat şi a fost nevoie.

Noi, cei pe care destinul ne-a lipsit de cel mai important şi valoros simţ, «văzul», avem onoarea să îi mulţumim preşedintelui Nicolae Porfire pentru sprijinul moral, material, financiar care ni l-a dat pentru organizarea festivităţii de sărbătorire a 17 ani de la înfiinţarea Filialei Judeţene Vâlcea”.

Asociaţia Nevăzătorilor din România este o organizaţie nonguvernamentală naţională recunoscută de utilitate publica şi este continuatoarea Organizaţiei „Societatea Orbilor din România”, întemeiată de Regina Elisabeta a României. Asociaţia Nevăzătorilor din România reprezintă interesele nevăzătorilor la nivelul întregii ţări fiind recunoscută ca organizaţie naţională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autorităţile publice române cât şi de către organizaţiile internaţionale ale nevăzătorilor. Este membră a Uniunii Europene a Nevăzătorilor, a Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor a Consiliului Naţional al Dizabilităţii şi implicit a Forumului European al Dizabilităţii. În fiecare judeţ această activitate este coordonată de filialele judeţene. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe