Nu-i e bine vacii noastre

duminică, 4 iulie 2010

NU-I E BINE VACII...LOR

Gheorghe Smeoreanu (criterii.ro)

Ciudaţi mai sunt şi pedeliştii vâlceni. Au obtinut ce au vrut, adică victoria lui Traian Băsescu, fotoliul de primar al Râmnicului, deconcentratele, carevasăzică bani şi putere, dar cu toate astea dau dovadă de o superficialitate şi o instabilitate greu de explicat.

Când totul părea să fie bine, a apărut scandalul în jurul ministrului Valentin Iliescu. Când acest scandal pare să se fi stins, iată că liderii Jurcan şi Bulacu le trag o cacialma de zile mari liberalilor şi resuscită alianţa cu pesediştii în Consiliul Judeţean. Mişcarea respectivă reuşeşte să îi agite pe toţi consilierii, să-i pună pe gânduri pe toţi directorii, să nască suspiciunea că Romulus Bulacu a cedat din interes economic, firma unde este acţionar având de încasat bani din "pixul lui Cîlea". Iar amicul Jurcan achesează...

Poate nu e aşa, poate au unii vedenii, însă PDL Vâlcea nu pare a se ridica la nivelul aşteptărilor, iar presa a început să simtă acest lucru şi, în funcţie de interese, îndrăzneşte să muşte. Deocamdată superficial.

Momentul care poate schimba direcţia în politica vâlceană pentru următorii ani a fost cedarea în faţa lui Ion Cîlea. Oricît de retrograd şi prăfuit e Cîlea, pedeliştii îi dau un vot de încredere, lasă se se înţeleagă că el e seniorul, iar ei vasalii, iar dacă această impresie se va difuza la nivelul electoratului, atunci Cîlea va mai câştiga un mandat de preşedinte în 2012. Şi, mare atenţie, PDL poate pierde Primăria Râmnicului, abia câştigată, dacă va continua în acelaşi stil. Un stil pe care Dorel Jurcan în consideră democratic - şi poate are dreptate - dar care nu duce la câştigarea marilor batalii politice.

În sfârşit, poate că ar trebui să mai spun ceva, să semnalez un lucru de-a dreptul incredibil. În toată această atmosferă de pluş, de cocă, de schwaitzer, pesedistul cel mai ferm, cel mai clar în opinii este, paradoxal, ultimul venit, fostul pesedist Ştefan Prală. Cine îi cunoaşte pe pedelişti şi ştie atmosfera din interior nu poate să nu remarce acest lucru. Cu uimire, desigur.

Ce va fi, vom trăi şi vom vedea. Deocamdată, expresia "nu-i e bine vacii noastre" se potriveşte de minune cu PDL Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe