A început lupta în PDL Vâlcea pentru un post de membru în CA de la Oltchim

duminică, 4 iulie 2010

• Întrucât Constantin Nedelcu a demisionat,

A început lupta în PDL Vâlcea pentru un post de membru în CA de la Oltchim

La sfârşitul lunii trecute, Consiliul de Administraţie de la SC Oltchim SA a luat act de demisia prezentată de administratorul Constantin Nedelcu, după aproape un an de exercitare a funcţiei. Motivul retragerii lui Nedelcu este faptul că ministrul Economiei, Adriean Videanu, a decis schimbarea acestuia din funcţia deţinută în cadrul instituţiei.

Concret, Constantin Nedelcu era director la Direcţia Administrare Participaţii, Mandate, Criterii de Performanţă, Evaluare, Evoluţie – Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (acţionarul majoritar de la SC Oltchim SA). Este de aşteptat ca fotoliul de membru al Consiliului de Administraţie de la SC Oltchim SA să-i fie dat actualului director din cadrul OPSPI, Crăiţa Bucheru, sau unui membru PDL Vâlcea, având în vedere că acest partid mai are doi membri „de bază” în CA: Alina Tîrlea şi Grigore Crăciunescu.

Oricum, în prima şedinţă a consiliului de administraţie, administratorii în funcţie ai SC Oltchim SA vor desemna un administrator provizoriu în locul lui Constantin Nedelcu, conform prevederilor art. 1537 din Legea 31/1990 societăţilor comerciale. Luna trecută, Adunarea Generală a Acţionarilor l-a desemnat în funcţia de administrator pe Borbely Karoly în locul lui Constantin Stafie. În data de 28 aprilie 2010, Constantin Stafie, membru în Consiliul de Administraţie al SC Oltchim SA, şi-a înaintat demisia din această calitate.

Ulterior, în şedinţa Consiliului de Administraţie din data de 29 aprilie 2010, administratorii în funcţie au luat act de această demisie şi, conform prevederilor din Legea societăţilor comerciale, au procedat la numirea lui Karoly Borbely în funcţia de administrator provizoriu. Karoly Borbely a devenit membru cu puteri depline după ce adunarea generală a acţionarilor de la SC Oltchim SA a aprobat această propunere. În aceste condiţii, până la demisia lui Constantin Nedelcu, componenţa consiliului de administraţie era următoarea: Constantin Roibu – preşedinte, Grigore Crăciunescu, Constantin Nedelcu, Karoly Borbely şi Alina Tîrlea – membri.

Premierul Emil Boc l-a numit pe Karoly Borbely în funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial din luna ianuarie a acestui an. Karoly Borbely a fost totodată ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, între decembrie 2007 şi decembrie 2008, iar anterior a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe