Consilierii ruşinii portocalii

miercuri, 30 iunie 2010

Consilierii ruşinii portocalii

Tiberiu Pîrnău

Jenant. Ruşinos. Lamentabil. Aşa s-au comportat consilierii judeţeni ai PDL la ultima şedinţă. Nişte „cârpe“ în faţa preşedintelui Consiliului Judeţean şi al PSD la Vâlcea, Ion Cîlea. Hipnotizaţi şi cu priviri de marionete iremediabil pierdute, aşa au votat, ca pe bandă rulantă, proiectele impuse - vârâte pe gât de PSD. Oameni fără personalitate, fără coloană vertebrală. Păpuşi penibile, aflate la mâna păpuşarului şef. L-am văzut pe Ion Cîlea transfigurat într-un cocoş roşu plin de mândrie printre „găinile“ portocalii, mai vivace şi mai stăpân pe situaţie ca niciodată. Să mă explic. Nu sunt genul de jurnalist care să arunce vorbe fără acoperire, care să întine imaginea unor oameni politici pe criterii mai mult sau mai puţin subiective.

Recunosc că am comis o mare greşeală. Una inpardonabilă! În nemernicia mea am îndrăznit să cred într-un om politic vâlcean, în spusele acestuia, în discursul său şi, mai ales, în buna sa credinţă. Am crezut despre Romulus Bulacu, că despre el este vorba, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dar şi lider important al PDL Vâlcea, că este un altfel de politician, unul cu gândire modernă, serios, cu caracter şi dornic de a realiza lucruri importante, durabile pentru judeţul Vâlcea. Am greşit, însă, când l-am considerat un om puternic, un politician demn cu principii morale sănătoase, fără a fi dispus să facă prea multe compromisuri. M-am înşelat amarnic.

Nu se diferenţiază cu nimic de marea gloată, de gaşca politicienilor mediocri, demagogi, alunecoşi precum peştii piranha, mincinoşi, parveniţi, coruptibili, fără un crez politic veritabil, dornici de îmbogăţire rapidă prin orice mijloace. Romulus Bulacu m-a dezamăgit. La fel şi gaşca lui portocalie din Consiliul Judeţean.

După ce cu doar o lună înainte, consilierii judeţeni ai PDL Vâlcea au bătut palma cu liberalii pentru a forma o nouă majoritate în CJ Vâlcea, acum aceiaşi domni (Bulacu, Fiera, Almaşi, Obogeanu, Oprescu, Grigore, Simion, d-na Moise, Petrescu, Gava) au întors-o ca la Ploieşti, la modul cel mai jenant, pentru a se arunca din nou în braţele lui Cîlea şi compania.

Fără explicaţii la vedere! Ruşinos mod de a face politica! În această situaţie sunt de o mie de ori mai curaţi, mai morali liberalii din Consiliul Judeţean decât pedeliştii domnului Jurcan, ai lui Băsescu, Boc sau ai cui or mai fi ei. Încă un argument care-i recomandă să iasă pe uşa din dos a istoriei politicii judeţene.

Am reuşit să aflăm care au fost dedesubturile acestei afaceri politice. Ion Cîlea, preşedintele CJ, îi are la mână pe aproape toţi consilierii judeţeni ai PDL Vâlcea, care s-au dedulcit din greu în ultimii ani la banul public din instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Vâlcea: RAJDP (Regia Judeţeanţă de Drumuri şi Poduri), Direcţia de Asistenţă Socială, spitale etc. Consilieri PDL au derulat contracte, prin firmele la care sunt acţionari, cu firme din subordinea CJ Vâlcea.

Vicepreşedintele Romulus Bulacu a vândut prin MINET SA materiale hidroizolante la RAJDP, Aurel Simion, marele mahăr de la APIA, a vândut prin AVI GIS carne de pui la spitale, Dan Fiera a derulat şi el câteva contracte şi alţii au procedat la fel. Aflaţi în conflict de interese, în situaţii concrete de incompatibilitate, consilierii PDL au fost, sunt şi vor fi forever la cheremul lui Ion Cîlea, care le arată din când în când...pisica.      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe