Cosmin Constantinescu ocupă ilegal scaunul de viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea

duminică, 27 iunie 2010

Semnal pe adresa DNA-ului!

Cosmin Constantinescu ocupă ilegal scaunul de viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea

Tiberiu Pîrnău

Primarul Romeo Rădulescu va da cu subsemnatul la Direcţia Naţională Anticorupţie. Edilul municipiului Râmnicu Vâlcea continuă să-l ţină sub aripa sa protectoare pe viceprimarul incompatibil Cosmin Constantinescu. După ce mai multe publicaţii locale au demonstrat cu documente că viceprimarul Constantinescu a fost în stare de incompatibilitate mai multe luni de zile (deoarece firma tatălui său SC ROMTOTAL SRL a făcut afaceri cu Primăria Râmnicului), Romeo Rădulescu împreună cu prefectul Ungureanu se încăpăţânează să-l scoată basma curată pe Constantinescu.

Chiar Rădulescu, cel care-şi riscă scaunul de primar pentru a-l „acoperi“ pe Cosmin Constantinescu, a recunoscut mai mult sau mai puţin voalat că viceprimarul se află în stare de incompatibilitate şi de conflict de interese. SC Romtotal SRL (controlată de Dragoş Constantinescu) a obţinut în decembrie 2009 un contract de 4,3 miliarde lei vechi pentru executarea lucrării „Amenajare zona blocurilor A65-A70 şi strada Eugen Ciorăscu”. În luna martie a acestui an, SC Romtotal SRL a semnat cu Primăria Râmnicului un contract de 1,5 miliarde lei vechi pentru amenajarea unui teren în cartierul de strămutaţi din zona Copăcelu (pe www.ziaruldevalcea.ro sunt postate aceste contracte). Precizăm că toate aceste contracte au fost derulate de firma tatălui actualului viceprimar, când acesta avea deja calitatea de ales local.

Toma Mihăescu îi consideră „proşti“ pe râmniceni

Secretarul Primăriei Râmnicu Vâlcea, Toma Mihăescu, jonglează cu prevederile legale după cum îi ordonă primarul Rădulescu. Mihăescu ne crede proşti pe toţi, noi râmnicenii, cei care-i plătim salariul din taxele şi impozitele achitate primăriei. Secretarul Primăriei Râmnicului, persoana care trebuie să vegheze la respectarea legilor de către consilierii locali, s-a făcut că-l verifică pe Constantinescu la Registrul Comerţului.

Într-un comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea aflăm „teatrul“ penibil la care s-a dedat venerabilul secretar Toma Mihăescu, cel care riscă să încaseze toate ponoasele din această afacere cu dedesubt penal: „Prin adresa numărul 17863 din 15 iunie, înregistrată la Instituţia Prefectului sub numărul 11193 din 15 iunie 2010, secretarul municipiului menţionează că a solicitat Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea furnizarea de informaţii referitoare la toate societăţile comerciale la care sunt acţionari sau asociaţi domnul Cosmin Constantinescu-viceprimar al municipiului şi domnul Constantinescu Dragoş-tatăl acestuia.

Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea prin adresa 16888/1 0.06.20 i-a comunicat faptul că domnul viceprimar Cosmin Constantinescu nu este asociat sau administrator în nicio socieţate comercială, iar domnul Constantinescu Dragoş-tatăl acestuia este asociat în societăţile comerciale Cometto Internaţional SRL şi Ideal Construct SRL. Secretarul municipiului a precizat că în urma verificărilor efectuate s-a constatat că cele două societăti comerciale nu se află în relaţii contractuale cu serviciile din aparatul de specialitate al primarului, serviciile publice şi instituţiile publice subordonate sau cu societăţile comerciale în care este acţionar unic municipiul Râmnicu Vâlcea.“

Ce s-a întâmplat de fapt? Imediat ce a izbucnit în presă scandalul incompatibilităţii fiului său, Dragoşi Constantinescu a dat fuga la Registrul Comerţului şi a cesionat acţiunile de la firma incriminată, SC ROMTOTAL SRL, unei terţe persoane. Bineînţeles că secretarul Mihăescu cunoştea această situaţie, dar a preferat să se compromită la cel mai josnic mod, acum la final de carieră de funcţionar public. Aşadar, la ora actuală Dragoşi Constantinescu, tatăl viceprimarului, nu mai este acţionar la firma care a supt miliarde şi miliarde de lei de la Primăria Râmnicului. Da, dar la momentul când au fost încheiate aceste contracte Constantinescu senior era acţionar unic în firmă şi beneficiar direct al acestor sume. El şi familia sa. Adică – inclusiv consilierul local şi ulterior viceprimarul Constantinescu. E simplu: din prea multă lăcomie, băieţii ăştia „deştepţi“ au comis-o, au încălcat legea, iar acum trebuie să părăsească scena publică, dar să şi returneze miliardele de lei încasate ilegal de la Primăria Râmnicului.

Dragoşi Constantinescu, acţionar unic la ROMTOTAL

Ne-am interesat şi noi la Registrul Comerţului şi am aflat următoarele informaţii despre structura acţionariatului SC ROMTOTAL SRL:


„Oficiul Registrului Comerţului de pe langa Tribunalul Valcea notifica, in conformitate cu prevederile art. 204 alin. (5) din Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile şi completarile ulterioare, depunerea textului actualizat al actului constitutiv al Societaţii Comerciale ROMTOTAL - S.R.L., cu sediul in Ocnele Mari, str. Al.I. Cuza nr. 174B, jud. Valcea, inregistrata sub nr. J 38/101/1994, cod unic de inregistrare 5345868 , care a fost inregistrat sub nr. 24038.
Societatea Comerciala ROMTOTAL - S.R.L., Ocnele Mari judetul Valcea ACT ADIŢIONAL la actul constitutiv al Societatii Comerciale ROMTOTAL - S.R.L. 
Subsemnatii Constantinescu Dragosi, cetatean roman, avand CNP 1561027384185, nascut in com. Mihaesti, sat Buleta, jud. Valcea, domiciliat in jud. Valcea, Rm. Valcea, bd. Nicolae Balcescu nr. 1, bl. 1, sc. E, ap. 13, posesor al C.I. seria VX nr. 044226/23.03.2001 eliberata de Politia Rm. Valcea, Tatulescu Gheorghe, cetatean roman, avand CNP 1580423384221, nascut in Ocnele Mari, jud. Valcea, domiciliat in jud. Valcea, Ocnele Mari, Str. Morilor nr. 8, posesor al C.I. seria VX nr. 095120/21.08.2003 eliberata de Politia Rm. Valcea, si Constantinescu Cornel, cetatean roman, avand CNP 1530215384186, nascut in com. Mihaesti, sat Govora, jud. Valcea, domiciliat in jud. Valcea, Rm. Valcea, str. Cap. Dumitru Hanciu nr. 47, posesor al C.I. seria VX nr. 226307/31.10.2005 eliberata de SPCLEP Rm. Valcea, asociati ai Societatii Comerciale ROMTOTAL - S.R.L., in conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990, republicata cu modificari, si in temeiul prevederilor art. 35 alin. 1 lit. l) din Legea nr. 359/2007, cu completarile si modificarile ulterioare, am hotarat:


1. Tatulescu Gheorghe cesioneaza 34 parti sociale la valoarea nominala de 10 lei fiecare, impreuna valorand 340 lei, lui Constantinescu Dragosi.


2. Constantinescu Cornel cesioneaza 33 parti sociale la valoarea nominala de 10 lei fiecare, impreuna valorand 330 lei, lui Constantinescu Dragosi.


3. Tatulescu Gheorghe si Constantinescu Cornel se retrag din societate, declarand ca au primit toate drepturile materiale cuvenite din partea societatii si nu mai au niciun fel de pretentie fata de aceasta si fata de asociat, iar cesionarul declara ca a primit partile sociale cesionate.


4. Capitalul social in valoare de 1.340 lei este impartit in 134 parti sociale la valoarea nominala de 10 lei fiecare, distribuite intre asociati, apartinand in totalitate asociatului unic Constantinescu Dragosi.


5. Se actualizeaza conform CAEN Rev. 2 obiectul de activitate al societatii prevazut la art. 6 din actul constitutiv, odata cu stabilirea domeniului si activitatii principale, astfel: domeniul de activitate - Grupa 331 repararea articolelor fabricate din metal, repararea masinilor si echipamentelor, activitatea principala fiind Clasa 3312 - repararea masinilor.


6. Se restrange obiectul de activitate al societatii cu urmatoarea activitate: 
2051 - fabricarea explozivilor, 6492 - alte activitati de creditare, 6499 - alte intermedieri financiare n.c.a. 
Actul constitutiv inceteaza a produce efecte juridice pe viitor, prin libera vointa a asociatilor, societatea urmand a functiona in continuare in baza actului constitutiv ce se redacteaza si se semneaza odata cu prezentul inscris. 


Prezentul act se inregistreaza in registrul comertului si se publica in Monitorul Oficial. 
Subsemnatii declaram ca, inainte de semnarea prezentului inscris, am citit personal cuprinsul acestuia si corespunde intocmai acordului nostru de vointa. 
Act redactat in 5 exemplare la Compartimentul de asistenta din cadrul Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Valcea, la cererea si pe raspunderea solicitantului, potrivit cererii de servicii nr. 23676  (56/824.626)“

Viceprimarul dă dovadă de cinism maxim

Viceprimarul acuzat de incompatibilitate, Cosmin Constantinescu, dă dovadă de un cinism înfiorător. Iată ce a declarat zilele trecute săptămânalul Jurnal Vâlcean: “Oare se apuca cineva să facă vreo chestiune nelegală de amorul artei? Nimeni nu se joacă cu astfel de chestiuni.

Nu mă supăr pe nimeni şi nici nu mai stau să mă consum pentru fiecare atac în parte. Treaba fiecăruia cum doreşte să trăiască. Eu pot spune doar că, în cazul în care m-aş fi aflat în vreun conflict de interese, incompatibilitate sau cum doreşte fiecare să-i spună, nu aş fi ajuns aici. Pentru că toţi am fost controlaţi să nu cumva să ieşim în decorul legii. Probabil mi se va aduce şi mie la cunoştinţă despre acest lucru.”. Era cât pe-aici să scriem: Câtă nesimţire, cât tupeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe