Trafic restricţionat pe Valea Oltului

duminică, 20 iunie 2010

Trafic restricţionat pe Valea Oltului

Traficul pe Valea Oltului între Călimăneşti şi Brezoi va fi restricţionat cel puţin până la sfârşitul lunii iunie, din cauza unor lucrări de infrastructură. Restricţiile se aplică pentru autovehiculele cu masa de peste 7,5 tone, sâmbăta şi duminica, precum şi în timpul sărbătorilor legale. Singurele autovehicule care vor avea permisiunea de a circula sunt cele care transportă animale sau produse perisabile. Valea Oltului va fi blocată şi în cursul săptămânii, în zilele de 22 şi 24 iunie, între ora 9.00 şi 12.00, când traficul va fi închis, cu intermitenţe, pe ambele sensuri ale DN7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu, pentru consolidarea versanţilor.

Între localităţile Călimăneşti şi Brezoi circulaţia rutieră va fi oprită 15 minute, timp în care se lucrează la degajarea drumului şi curăţarea stâncilor. „Firma germano-elveţiană care se ocupă de aceste lucrări va îndepărta stâncile care pot fi un pericol pentru maşinile care tranzitează Valea Oltului”, a precizat Eugen Mănescu, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea.

În zilele menţionate, dar după ora 12, precum şi în datele de 20, 21 şi 23 iunie, traficul pe Valea Oltului se face pe o singură bandă, semaforizat, tot ca urmare a lucrărilor de consolidare a versanţilor. Sunt cinci puncte în defileul Cozia unde se vor consolida versanţii. Lucrările de dislocare a bolovanilor care au un echilibru precar vor fi urmate de fixarea cu plasă şi ancore masive din oţel a versanţilor, împotriva alunecărilor şi căderilor de stânci. Valea Oltului este cunoscută prin fenomenul prăbuşirilor de stânci care au paralizat de nenumărate ori traficul auto şi feroviar pe ruta Râmnicu Vâlcea - Sibiu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe