Mihai Persu şi-a găsit în sfârşit “rămpuţaÔÇ£ de lansare către primărie ÔÇô Partidul Conservator

duminică, 20 iunie 2010

• Atunci când „scopul scuză mijloacele” în politică...

Mihai Persu şi-a găsit în sfârşit „rămpuţa“ de lansare către primărie – Partidul Conservator

Tânărul politician Mihai Persu a plecat vineri, 18 iunie, din PSD şi s-a înscris în organizaţia Partidului Conservator Vâlcea, după ce a avut mai multe runde de discuţii „lămuritoare” cu conducerea centrală şi cea locală a formaţiunii politice condusă din umbră de Dan Voiculescu. De fapt, Mihai Persu şi-a făcut nişte calcule reci şi a văzut că nu are nici o şansă să ajungă vreodată candidat la Primăria Râmnicului din partea partidului lui Ion Cîlea, iar de acest lucru s-a convins la recenta Conferinţă judeţeană de alegeri a social-democraţilor vâlceni, când secretarul executiv Liviu Dragnea a anunţat că îl susţine pe... Remus Grigorescu pentru o viitoare candidatură la Primăria Râmnicului.

În plus, Mihai Persu a văzut că nu este dorit în conducerea PSD Vâlcea, dovadă fiind „beţele în roate” puse la aceiaşi conferinţă judeţeană de către şefii partidului.

În aceste condiţii, Mihai Persu (patronul de la Percom Construct) a început să facă o „evaluare” a partidelor care puteau să-i ofere o rampă de lansare către Primăria Râmnicului. Aşa a apărut în cale PC-ul, un partid într-o continuă reorganizare şi măcinată mereu de lupte interne. Ideea înscrierii lui Mihai Persu în PC Vâlcea a fost primită cu bucurie de membrii partidului, astfel că aceştia i-au oferit pe tavă funcţia de preşedinte interimar al PC Râmnicu Vâlcea.

În plus, pentru a fi siguri că nu-l pierd pe Mihai Persu, conservatorii l-au anunţat că nu mai vor fi organizate alegeri interne în cadrul filialei municipale, dându-i astfel posibilitatea tânărului politician - proaspăt plecat din PSD - să se acomodeze cu atmosfera din partid timp de şase luni.

Iată ce a declarat Mihai Persu în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul PC Vâlcea (conferinţă la care a participat şi Bogdan Diaconu, vicepreşedintele partidului): „Demisia mea are la bază nemulţumirile cu privire la lipsa de perspectivă a formulei actuale a PSD Vâlcea. Din păcate, pe lista de vicepreşedinţi ai partidului nu se regăsesc mulţi tineri. Aşadar, nici eu nu îmi văd rostul în rândul social-democraţilor. N-a fost o decizie uşoară plecarea mea din Partidul Social Democrat, unde am avut o activitate intensă în cei 8 ani de zile, însă acest lucru este o chestiune de domeniul trecutului.

Mulţumesc conducerii PC care mi-a făcut această propunere, care sincer m-a provocat, cât şi conducerii centrale a partidului. Nu vă ascund faptul că am fost profund impresionat că la întâlnirea de la Bucureşti, alături de domnul vicepreşedinte Bogdan Diaconu am fost primit de domnul preşedinte Daniel Constantin. Vin cu inima deschisă în acest partid. Mi s-a oferit posibilitatea de a iniţia un program politic pe termen mediu 2010-2112, cu ţintă finală alegerile locale din 2012.

Îmi voi prezenta demisia în alb, în condiţiile în care nu voi reuşi să implementez acest proiect politic pe care ni-l dorim cu toţii şi care se va materializa într-un procent suficient la alegerile locale, astfel încât să câştigăm un număr important de consilieri locali. M-am considerat un politician atipic, a fost opţiunea mea şi mi-am asumat această trecere de la PSD, la PC. Din păcate, aceşti monştri sacri - pe numele lor Ion Cîlea şi Dumitru Persu – nu au vrut să coopteze în conducerea PSD Vâlcea mai mulţi membri tineri”. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe