Oltchim vinde la licitaţie deşeuri industriale în valoare de 2,1 milioane dolari

miercuri, 16 iunie 2010

Oltchim vinde la licitaţie deşeuri industriale în valoare de 2,1 milioane dolari

Conducerea SC Oltchim SA va organiza vineri, 18 iunie 2010, o importantă licitaţie în vederea vânzării unor cantităţi de deşeuri industriale, licitaţie în urma căreia societatea speră să facă rost de o sumă minimă de circa 2,1 milioane de dolari. Reprezentanţii companiei se aşteaptă ca cea mai mare parte din bani, aproximativ 1,6 milioane de dolari, să vină din vânzarea a 5.300 de tone de deşeuri de fier vechi nepregătit, pentru care a fost stabilit un preţ de pornire de 300 de dolari/tonă.

În cadrul aceleiaşi licitaţii, urmează să mai fie scoase la vânzare 225 de tone de deşeuri de inox nepregătit, la preţul de 2.000 de dolari/tonă, 30 de tone de deşeuri folie polietilenă la 150 de dolari/tonă şi 20 de tone de deşeuri hârtie la 15 dolari/tonă.

Aceasta este prima licitaţie semnificativă organizată de SC Oltchim SA în ultimii doi ani, potrivit reprezentanţilor companiei. Aceştia au menţionat că cea mai mare parte din deşeurile scoase la vânzare sunt instalaţii dezafectate ale combinatului şi ale diviziei de petrochimie a Arpechim Piteşti pe care SC Oltchim SA a cumpărat-o la finele anului trecut de la OMV Petrom şi că preţurile de pornire au fost stabilite de consiliul de administraţie al combinatului chimic vâlcean.

Traderii de fier vechi au spus că preţul unei tone de deşeu de fier vechi nepregătit este în jur de 200 de dolari, tendinţa pieţei fiind de scădere, de la începutul anului. Companiile interesate să participe la licitaţie trebuie să plătească o garanţie de participare de 100.000 de dolari şi o taxă de participare de 1.000 de lei. Preţul caietului de sarcini este de 300 de lei.

Ultima licitaţie importantă organizată de SC Oltchim SA a fost la sfârşitul anului trecut pentru vânzarea bunurilor mobile – echipamente tehnologice (şapte componente din instalaţia de panouri Oltpan şi o maşină universală de încercat la tracţiune), precum şi mijloace de transport (două motostivuitoare). În anul 1997, SC Oltchim SA a înfiinţat secţia Oltpan având drept profil de activitate producerea şi comercializarea de panouri prefabricate pentru construcţii constituite din două feţe de tablă profilată între care se injectează un strat termoizolator de spumă poliuretanică.

Produsul are o gamă largă de utilizare în domeniul construcţiilor industriale, agro-zootehnice, frigorifice etc. În perioada iulie 1997 - decembrie 2004 s-au produs şi comercializat peste 1,34 milioane mp panouri termoizolante. Producţia a avut un trend permanent de creştere, încercându-se în permanenţă soluţii pentru mărirea capacităţii. În anul 2004 a avut loc o creştere de producţie, de la 200.000 mp, la 330.000 mp. Instalaţia actuală de la secţia Oltpan este compusă practic din două linii de producţie. Prima, importată din Italia în 1996, are astăzi, după multiple modificări, o capacitate de circa 200.000 mp/an. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe