Locuitorii din Râureni, disperaţi de mirosul venit de la staţia de epurare

miercuri, 16 iunie 2010

Locuitorii din Râureni, disperaţi de mirosul venit de la staţia de epurare

În zona Râureni din Râmnicu Vâlcea este amplasată o staţie de compost care ocupă o suprafaţă de peste 11.000 mp şi o staţie de epurare a apelor uzate rezultate din canalizarea oraşului. Vechea staţie de epurare produce cantităţi considerabile de nămol care emană mirosuri de nesuportat pentru localnicii din zonă.

Mai mulţi locuitori au semnalat problema la autorităţi şi la presă „situaţia mirositoare” care vine de la vechea staţie de epurare a municipiului. Oamenii mai trebuie să suporte mirosul dejecţiilor doar câteva luni, până ce Primăria Râmnicului şi SC Acvarim SA vor finaliza lucrările de construcţie a noii staţii de epurare din sudul oraşului. Oricum, situaţia a devenit de nesuportat pentru sutele de localnici din zonă, mai ales acum când temperaturile sunt foarte mari.

Una dintre aceste persoane „afectată” de mirosuri este Nicolae Ştefan, din Corabia, care vine să aducă legume în piaţa de la Râureni. „Vine un miros de nesuportat de la staţia de epurare, în special dimineaţa. Nu ştiu de ce autorităţile şi cei responsabili nu se sesizează şi nu iau măsurile pentru remedierea situaţiei. Totul în jur miroase, exact când se goleşte o hazna”, ne-a declarat Nicolae Ştefan.

O altă persoană care trebuie să suporte mirosurile degajate de la staţia de epurare este Gheorghiţa Pişica din Ocnele Mari, care are un teren de 1.800 metri pătraţi cu porumbi chiar în spatele târgului de săptămână de la Râureni. „Vine mirosul mereu, mai ales când bate vântul. Eu vin mereu la sapă aici, nu locuiesc aici, dar când vin sunt nevoită să suport toate aceste mirosuri grele”, ne-a precizat Gheorghiţa Pişica. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe