Subofiţer al Jandarmeriei, găsit mort în curtea Poliţiei

duminică, 13 iunie 2010

Deces suspect la Păuşeşti Măglaşi:

Subofiţer al Jandarmeriei, găsit mort în curtea Poliţiei

Un subofiţer din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea a fost găsit mort într-o fântână din curtea Postului de Poliţiei Păuşeşti-Măglaşi. Aflat în timpul liber, tânărul jandarm urma să aibă o discuţie cu şeful de post. În timp ce acesta îl aştepta în sediul instituţiei, din cauza unui stupid accident, plutonierul Cismaru a căzut în puţul adânc de aproximativ cinci metri. Surse judiciare afirmă că omul legii consumase înainte băuturi alcoolice, lucru confirmat şi de medicii legişti. Plutonierul Adrian Ion Cismaru, în vârstă de 37 de ani a fost descoperit fără suflare în fântâna din curtea Postului de Poliţie Păuşeşti Măglaşi. Din primele verificări la faţa locului a rezultat faptul că jandarmul urma să aibă o discuţie cu şeful de post.

Surse judiciare spun că, înainte de tragedie, subofiţerul zăbovise la un bar aflat la 250-300 de metri depărtare de sediul poliţienesc, unde consumase alcool. Aflând de acest lucru, soţia jandarmului l-a rugat pe şeful de post să îi ia cheile maşinii, pentru a nu se urca la volan şi să existe riscul producerii unui accident de circulaţie. Ulterior, Adrian Cismaru a trebuit să-şi recupereze cheile, motiv pentru care şeful de post a lăsat uşa poliţiei deschisă şi l-a aşteptat liniştit înăuntru. Investigatorii în acest caz spun că, în loc să intre în clădire, jandarmul ameţit a ocolit-o şi s-a împiedicat de un bolovan, moment în care a căzut în fântână. Câţiva localnici care au văzut întreaga întâmplare au sărit în ajutorul subofiţerului. Deşi au reuşit să-l scoată la suprafaţă, încercările de a-i acorda primul ajutor au fost zadarnice.

Subofiţerul Adrian Cismaru era bine văzut în cadrul instituţiei, unde lucra de 16 ani şi nu crease niciodată probleme. În ultima vreme el lucra la Subunitatea de la Olăneşti, la Pază Obiective. „Era un om deosebit şi muncitor, care îşi desfăşura activitatea în cadrul IJJ din anul 1994. Era tatăl a doi copii şi vom încerca să îi ajutăm familia în urma acestei tragedii”, a declarat căpitanul Cosmin Iordache, ofiţerul de informare şi Relaţii Publice al Jandarmeriei Vâlcea. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi supus necropsierii. „Cauza decesului este clar înecul. Din analize a reieşit că jandarmul avea o alcoolemie destul de mare, dar urmează să stabilim valorile exacte”, a declarat Florian Ghiţă, medicul-şef al Serviciului de Medicină Legală Vâlcea.

Poliţiştii exclud din start varianta sinuciderii, dar continuă cercetările „La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare, care a efectuat activităţile procedurale prevăzute de lege, urmând ca, în urma anchetei, să se stabilească cauzele şi împrejurările în care a survenit decesul”, a precizat subcomisarul Emilian Muşulete, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. Subofiţerul nu se afla în timpul serviciului în momentul producerii accidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe