Romeo şi “JulietaÔÇ£ lui visează la cai verzi pe pereţi

duminică, 13 iunie 2010

„Primare, fă-te că lucrezi!“

Romeo şi „Julieta“ lui visează la cai verzi pe pereţi

Ţara arde şi primarul Râmnicului se pieptănă! În loc să se ocupe de lucrările edilitare de care Râmnicu Vâlcea are atâta nevoie, primarul Romeo şi „Julieta“ lui, viceprimarul Constantinescu (cei doi au devenit de nedespărţit, la fel ca personajele tragediei romantice de Wiliam Shakespeare), au început să viseze la cai verzi pe pereţi şi proiecte megalomanice irealizabile. 

Drept dovadă stă ultimul comunicat de presă transmis dinspre Primăria Râmnicului: „Vineri, de la ora 11.00, în sala de consiliu a Primăriei municipiului, primarul Romeo Rădulescu şi viceprimarul Cosmin Constantinescu au fost gazdele unei întâlniri extinse pentru constituirea  viitoarei Zone Metropolitane Râmnicu Vâlcea.

Alături de reprezentanţi din aproape toate localităţile implicate - comunele Bujoreni, Budeşti, Dăeşti, Goleşti, Mihăeşti, Muereasca, Păuşesti Măglaşi, Runcu şi Vlădesti şi oraşele Băile Govora, Băile Olăneşti, Călimăneşti şi Ocnele Mari - au participat consilieri locali, precum şi parlamentari din tot spectrul politic, dovadă că această iniţiativă, datorită implicaţiilor pozitive pe care le presupune, se bucură în mod real de susţinere.

Participanţilor le-a fost prezentat un proiect de lege al zonei metropolitane şi au fost purtate discuţii pe marginea unor elemente mai concrete ale viitoarei structuri: componenţa Consiliului Metropolitan (forul legislativ al entităţii), surse de alcătuire a bugetului comun, condiţii de accesare a liniilor de finanţare externe sau modalităţi de integrare a strategiilor locale de dezvoltare într-o strategie comună de dezvoltare a Zonei.

S-a subliniat faptul că unităţile administrative componente ale zonei metropolitane nu-şi pierd nici unul din atributele pe care le au şi că, mai ales într-un astfel de moment, nu se pune în nici un caz problema instituirii unor taxe sau impozite suplimentare către locuitorii localităţilor componente ale zonei metropolitane. Ca paşi ulteriori ce trebuie făcuţi s-au stabilit adoptarea în consiliile locale membre participante a unor acorduri de principiu pentru constituirea zonei metropolitane, precum şi promovarea proiectului de lege în Parlamentul României.“ Vrabia mălai visează! (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe