Dealul Bisericii, zguduit de o crimă pentru bani

duminică, 13 iunie 2010

Dealul Bisericii, zguduit de o crimă pentru bani

Un tânăr de 39 de ani şi-a găsit sfârşitul după ce a fost secerat cu un cuţit, în plină stradă, în comuna vâlceană Sineşti. Ucigaşul care a acţionat cu sânge rece nu a ţinut cont că lasă doi copii orfani de tată, mai ales că victima revenise în ţară pentru a-şi vedea familia, cu o zi înainte de tragedie. Întregul scandal în urma căruia Ion Grigore şi-a pierdut viaţa a pornit de la nişte neînţelegeri mai vechi pe care le avea cu un alt sătean, Valentin Demilie. Întors în ţară după o lungă perioadă, de la muncă, din Spania, Grigore s-a întâlnit cu cel care avea să-i curme viaţa la barul din sat.

Potrivit anchetatorilor, după ce au consumat câteva pahare, aceştia şi-ar fi dat seama că au ceva de împărţit. Crima s-a produs însă în plină stradă, după ce Demilie a revenit de acasă cu un cuţit. Cei doi bărbaţi s-au bătut, iar Demilie a înfipt fără milă cuţitul în spatele lui Ion Grigore. „La faţa locului s-a deplasat şi o echipă de criminalişti din cadrul Poliţiei Vâlcea. Victima a fost transportată iniţial la Spitalul Horezu şi ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, din cauza gravelor leziuni suferite”, a declarat subcomisarul Emilian Muşulete, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Deşi medicii au făcut tot posibilul să-l salveze, la o zi după agresiune, Ion Grigore a decedat din cauza rănilor. Din raportul medical rezultă că tânărul suferise un traumatism cranio-cerebral acut deschis, o plagă produsă prin înjunghiere la braţul stâng, plagă produsă prin înjunghiere hemitorace stâng şi anemie secundară post traumatică. Ion Grigore, victima agresiunii de la Sineşti era tatăl a doi copii minori.

Mama acestora, de care tânărul divorţase de curând era plecată tot în Spania, aflând de acolo cele petrecute. „Din câte ştiu, discuţiile dintre ei au plecat de la nişte bani, de la o datorie mai veche. Unul dintre copii este surdomut, iar acum cei mici au rămas în grija bunicilor. Este tragic ce s-a întâmplat. Eu am fost sunat de rude şi rugat să iau ce mai rămăsese în spital de la băiatul acesta, adică un telefon, un ceas, o pereche de adidaşi şi un lănţişor de aur”, a precizat Mihai Rusie, primarul din Sineşti.

Cât despre făptaş, edilul-şef a mărturisit că nu avea familie şi că nu a comis niciodată fapte grave. Cu toate acestea, Demilie era perceput ca un om ciudat şi imprevizibil. Daniela Pop, procurorul de caz a declarat că Demilie şi-a recunoscut fapta atunci când a fost supus interogatoriului. „Persoana în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore si a apoi a fost prezentată instanţei, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii faptei de omor calificat. La acel moment au existat şi martori oculari, iar autorul şi-a recunoscut de asemenea fapta produsă pe drumul public, din satul Dealul Bisericii”, a explicat procurorul Daniela Pop. Valentin Demilie riscă să petreacă între 15 şi 25 de ani după gratii, dacă va fi găsit vinovat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe