Sparle si soparle

duminică, 6 iunie 2010

Sparle si soparle

• Prin unele ziare locale „de curte” cârciumarul Ion Nuică, fostul preşedinte al PRM Vâlcea, anunţa săptămâna trecută că se pregăteşte să se ducă la şedinţa Comitetului Director al PRM de la Bucureşti, ce a avut loc sâmbătă. Se pare că omul nu vrea să creadă că Vadim l-a dat afară din partid încă de acum două luni şi l-a pus preşedinte interimar pe profesorul Marin Popescu. Iată ce scria Vadim zilele trecute în Revista România Mare:

„Am fi ales, poate, până acum, un nou Birou Permanent, după care unii dintre membri ar fi încercat să pună partidul la picioarele unei Mafii sau ale alteia, aşa cum a făcut la Râmnicu Vâlcea Ion Nuică. N-am nevoie de profitori de duzină, pentru care, atâta timp cât le-am asigurat Mercedesul negru la scară, funcţii importante în Parlament sau în administraţia locală, voiajuri interminabile în lumea largă, eram bun, mă terorizau cu telefoanele şi vizitele, după care s-au dat la fund”.

• De o violenţă fără precedent este campania pe care o duc unii rataţi în viaţă şi profesie de la Televiziunea Etalon împotriva deciziei Finanţelor Publice din Vâlcea de a trece la executarea silită a clădirii Casei Tineretului. Zi de zi, ceas de ceas, realizatorii unor emisiuni „de dezbateri” încearcă să ne inducă ideea că decizia DGFP Vâlcea este greşită, uitând că principalul vinovat este ipochimenul Ovidiu Udrescu, şeful Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Vâlcea, care de ani de zile nu a plătit datoriile către Fisc, CET Govora, Electrica şi alţi furnizori. Cei de la TV Etalon ţin cu dinţii ca Ovidiu Udrescu să rămână şeful de paie al FJT, pentru că astfel îşi păstrează privilegiile şi chiriile modice pe care le plătesc pentru spaţiul în care funcţionează studiourile de televiziune.

• Speriat de reacţia opiniei publice, deputatul Cristian Buican şi-a şters unele poze de pe contul personal aflat pe Facebook. Nu înţelegem gestul lui Buican, având în vedere că pozele respective erau „nevinovate” întrucât apărea alături de... nepoata sa, nicidecum împreună cu tânăra consilieră de la Bucureşti.

• Angajaţii din Primăria Buneşti trebuie să reia cursurile de limbă latină, în special capitolul cu privire la cifrele romane. Cei de aici au trimis un comunicat de presă la toate ziarele locale cu privire la Sărbătoarea Căpşunului, însă la ediţie au scris „XXXX”, uitând că 40, în cifre romane, se scrie „XL”. Greşeala s-a multiplicat la toate ziarele locale.

• Ramplast Profile Distribuţie, firma deputatului PDL – Cristian Boureanu, a livrat profile pentru sălile de sport construite de CNI. Societatea este distribuitor pentru sudul ţării pentru profilele PVC produse de Oltchim Râmnicu-Vâlcea. Afacerile principale ale lui Boureanu se învârt în jurul Oltchim Râmnicu-Vâlcea.

• Dragoş Constantinescu, tatăl viceprimarului Râmnicului, minte cu o uşurinţă uluitoare atunci când susţine că nu a făcut afaceri cu Primăria Râmnicului. „Ziarul de Vâlcea“ se află în posesia tuturor contractelor încheiate de Primăria Râmnicului cu societatea lui Constantinescu Senior, Romtotal.

Dacă viceprimarul nu ştie prevederile legale, i le amintim noi: Legea 161/2003 – măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, Secţiunea a 4-a - Incompatibilităţi privind aleşii locali, Art. 90. -

(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local. În situaţia în care alesul local aflat în stare de incompatibilitate nu renunţă la una dintre cele două funcţii incompatibile în termenul prevăzut la alin. (3), prefectul va emite un ordin prin care constată încetarea de drept a mandatului de ales local la data împlinirii termenului de 15 zile sau, după caz, 60 de zile, la propunerea secretarului unităţii administrativ-teritoriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe