Cutie cu muniţie furată, descoperită în apele Oltului

duminică, 6 iunie 2010

Cutie cu muniţie furată, descoperită în apele Oltului

E echipă de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a scos din apele Oltului o cutie metalică în care se afla o armă letală de vânătoare, precum şi muniţie. Din primele cercetări a rezultat faptul că fişetul a fost furat de mai mulţi indivizi din locuinţa unui sibian. Apoi, într-o parcare situată pe DN 7, hoţii au deschis cutia, au luat unele obiecte din interior, după care au aruncat-o cu armă şi cartuşe cu tot în râul Olt.

Cinci persoane au fost reţinute în acest dosar. Reprezentanţii ISU Vâlcea au fost solicitaţi de poliţiştii de la Sibiu pentru a căuta cutia metalică care conţinea arma de vânătoare şi cele 40 de cartuşe. Se ştia faptul că respectivul fişet a fost deschis de hoţi într-o parcare de pe DN 7. După ce au luat banii din interior, delicvenţii au căzut de acord să scape de ea, aruncând-o în râul Olt. „Pentru găsirea cutiei, ISU a intervenit în zona indicată de suspecţi cu o barcă şi un echipaj format din trei scafandri”,a declarat Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

Nouă persoane au fost reţinute săptămâna trecută pentru audieri în cadrul acestui dosar, persoanele suspecte fiind identificate în trafic cu un autoturism Audi de poliţiştii din Prahova şi transportate la sediul IPJ Sibiu. Poliţiştii au oprit maşina în trafic, în apropiere de Ploieşti. În timpul audierilor, suspecţii au recunoscut că arma şi dulapul metalic au fost aruncate în apropiere de localitatea Câineni, judeţul Vâlcea.

În final, cinci persoane din cele nouă audiate au fost reţinute şi prezentate procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru a decide dacă vor propune arestarea preventivă a acestora. Patru dintre suspecţi sunt din judeţul Mureş şi au vârste cuprinse între 16 şi 32 de ani, iar a cincia persoană este o fată de 18 ani, din judeţul Braşov. Cele cinci persoane au fost reţinute în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Sibiu, fiind cercetate pentru furt calificat în dauna avutului privat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe