Sparle si soparle

miercuri, 2 iunie 2010

Sparle si soparle

• Compania multinaţională Broadhurst Investment/NCH Advisors, ale cărei operaţiuni pe piaţa românească sunt conduse de Andrei Siminel, ştie foarte bine cum să scape fără costuri de micii acţionari. 27.900 de acţionari ai societăţii Vel Pitar din Râmnicu Vâlcea s-au „evaporat“ în ultimii ani prin inginerii puse la cale de „eminenţa cenuşie“ a Broadhurst România. Vel Pitar SA a fost redenumită Şapte Spice după divizare.

Imediat, capitalul social suferă o majorare de la 7.045.255 la 17.304.147 şi structura acţionariatului la fel: Broadhurst urcă de la 81,68% la 94,4%, AVAS scade de la 2,8% la 0,68%, iar ceilalţi acţionari scad de la 15,4% la 4,89%. Şi ca tacâmul să fie complet, Şapte Spice suferă o divizare în 2008, în urma căreia Broadhurst urcă la 99,78%, iar ceilalţi acţionari mai rămân cu 0,22%. Societatea nou înfiinţată - Spic Investment SA - a fost ulterior fuzionată cu alte cinci companii deţinute de Broadhurst.

• Comisarul Voica din cadrul Poliţiei Circulaţie Vâlcea mai are o „preocupare” pe lângă funcţia de bază: este un mare iubitor de... terenuri, clădiri şi societăţi comerciale. Astfel, personajul nostru deţine, prin intermediul soţiei sau direct, mai multe suprafeţe de teren în oraşul Călimăneşti, imobile şi o firmă de comercializare haine şi încălţăminte chiar în centrul localităţii. Se pune întrebarea: de unde poţi să ai atâtea afaceri şi atâtea proprietăţi dintr-un salariu de bugetar?

• Pe fostul director de la Bere Alutus SA, Nicu Spiridon, l-au apucat „trepidaţiile”.... După ce a văzut că a scăpat printre degete fotoliul de director la Serviciul Public Judeţean de Pază Vâlcea, berarul Spiridon a început să-şi sune avocaţii chiar de pe scările de la Consiliul Judeţean Vâlcea. Omul acesta nu şi-a dat seama că este o nulitate, de fapt un ipochimen care speră să câştige cu ajutorul avocaţilor şi cu sprijinul echipei Ion Cîlea-Dumitru Persu scaunul mult visat de director al SPJP Vâlcea.

• De supărare că a fost dat afară din PRM de către Vadim, Ion Nuică, fostul lider al peremiştilor vâlceni, a început să-şi... renoveze cârciuma din cartierul 1 Mai. Asta pentru a nu mai rămâne nici un „miros” de membru PRM, având în vedere că întrunirile politice se ţineau mai mereu în localul respectiv.

• Pentru a nu fi schimbat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu a început să poarte negocieri secrete şi intense cu unii consilieri judeţeni, în speranţa că va aduna cele 5-6 persoane de la PNL sau PDL care să trădeze la votul de la sfârşitul acestei luni. Se vehiculează sume imense sau alte avantaje materiale, iar, se ştie, Persu este dispus să facă orice sacrificiu pentru a rămâne cocoţat în fotoliul de vice al Consiliului Judeţean.

• Cititorii ne trimit prin e-mail următoarea informaţie: „Pâinea toast alb de la Vel Pitar („renumitul“ K-Touch) este cea mai „rea“ pâine de pe piaţă din punct de vedere al calităţilor organoleptice şi a compoziţiei.“ Noi nu dăm crezare acestei note, dar ştiţi cum se spune: nu iese fum fără foc…

• Hotelul Livadia din staţiunea Olăneşti are un management performant. În cele trei luni de când se află la conducerea societăţii, managerul Alina Tîrlea a reuşit să dea un nou suflu unităţii hoteliere, care aparţine Societăţii Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă "T.B.R.C.M." S.A. Indicatorii economici, precum şi calitatea serviciilor au crescut în mod evident în această perioadă. Hotelul Livadia este situat în apropierea izvoarelor staţiunii Olăneşti şi are o capacitate de 250 de locuri în camere de categoria doua stele. În baza de tratament ultramodernă a hotelului se asigură cure de tratament pentru o gamă largă de afecţiuni.

• Ion Cîlea şi doctorul Victor Grigorie joacă foarte murdar. După ce a fost dat afară pe uşa din dos a conservatorilor vâlceni, Victor Grigorie s-a aruncat în braţele preşedintelui CJ Vâlcea promiţându-i acestuia un troc urât mirositor. Concret, în schimbul promisiunii că îl va pune şef la Spitalul Judeţean, Victor Grigorie i-a spus lui Cîlea că îi va aduce pe tavă... trei primari de la Partidul Conservator. În acest sens, cei doi se vor întâlni joi, 3 iunie, pentru a pune la punct toate detaliile „planului de atac”, Ion Cîlea uitând probabil că până acum câteva săptămâni exista un protocol între PSD şi PC care prevedea interdicţia migraţiei membrilor între cele două partide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe