Deputatul Dan Mazilu atrage din nou atenţia asupra stării deplorabile a drumurilor

duminică, 25 aprilie 2010

• Prin intermediul a două interpelări adresate miniştrilor,

Deputatul Dan Mazilu atrage din nou atenţia asupra stării deplorabile a drumurilor

În data de 22 aprilie 2010, deputatul independent Dan Constantin Mazilu a formulat două interpelări pe care le-a adresat miniştrilor Dezvoltării Regionale şi cel al Transporturilor, interpelări în care se atrăgea atenţia stării precare a unor drumuri judeţene şi naţionale. Astfel, în interpelarea adresată ministrului Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, deputatul Constantin Mazilu menţionează următoarele: „Cu preponderenţă, anul trecut, în perioada cât domnul Vasile Blaga a fost titular la ministerul pe care dvs. îl conduceţi astăzi, s-a discutat în repetate rânduri despre programul de reabilitare a drumurilor judeţene.

Întrucât starea drumurilor judeţene din colegiul Bălceşti, pe care-1 reprezint în Parlamentul României, este foarte proastă, multe dintre ele prezentând tasări, gropi, surpări, burduşiri, colmatări de rigole şi podeţe care le fac aproape impracticabile, vă rog să-mi spuneţi, doamnă ministru, dacă programul de reabilitare a celor 10.000 de kilometri de drumuri judeţene mai este de actualitate şi dacă da, care sunt priorităţile acestuia pentru judeţul Vâlcea”.

„În Roieşti, DN 65C este plin de gropi”

În schimb, în interpelarea adresată lui Radu Berceanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, deputatul Constantin Mazilu sesizează următoarele: „Cu părere de rău trebuie să vă informez că în România anului 2010, reţeaua de drumuri naţionale se află într-o stare jalnică, multe din cauza vechimii, iar altele din cauza întreţinerii proaste. Vă asigur, domnule ministru, că nu-mi face nici o plăcere să vă sesizez în repetate rânduri cu aceste probleme, dar, dacă factorii de decizie de la nivel regional nu se vor implica mai activ decât până acum, fenomenul semnalat de mine se va generaliza.

Vă aduc la cunoştinţă că DN 65C (Craiova-Horezu) este plin de gropi, iar pe anumite zone, mai ales în localitatea Roieşti, din cauza faptului că acostamentele nu au mai fost curăţate, depunerile de aluviuni au format o contrapantă în aşa fel încât în profilul transversal apa provenită din precipitaţii nu mai poate ajunge în rigole, formând fagaşe paralele cu axul drumului, deci afectându-i fundaţia. Mai mult decât atât, am observat că, în momentul de faţă se efectuează tăierea copacilor de pe marginea acestuia.

Din nefericire, firma care se ocupă de acest lucru nu a îndepărtat din rigolele aferente drumului crengile şi, în anumite locuri chiar trunchiurile copacilor, colmatându-le, scurgerea apelor pluviale nemaifiind asigurată. Domnule ministru, cu respect vă rog să interveniţi în rezolvarea acestei situaţii pentru că fenomenul se accentuează, iar în scurt timp nu va mai fi nimic de făcut. De asemenea, vă rog să-mi precizaţi dacă în planul dvs. de întreţinere a drumurilor naţionale figurează şi repararea sau reabilitarea acestui drum naţional”. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe