Acţiuni tematice cu elevi de Ziua Forţelor Terestre

duminică, 25 aprilie 2010

Acţiuni tematice cu elevi de Ziua Forţelor Terestre

Armata română a sărbătorit, pe 23 aprilie, Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă. Cu ocazia acestei aniversări, reprezentanţii conducerii Centrului de Instruire pentru Geniu E.O.D. şi Apărare N.B.C. „Panait Donici” au organizat o serie de evenimente care a avut menirea de a evoca importanţa armei de geniu în structurile de apărare naţionale.

Dat fiind că în 23 aprilie a fost organizată şi Ziua Porţilor Deschise, în cadrul Complexului de poligoane de la Goranu, militarii genişti au prezentat câteva acţiuni tematice, la care au participat şi câteva clase de elevi din Râmnicu Vâlcea, mulţi dintre aceştia arătându-se interesaţi de alternativa unei cariere în cadrul Armatei Române.

Timp de câteva ore, în poligon au fost prezentate exerciţii cu câini special dresaţi, au fost detonate câteva încărcături explozive, s-a prezentat armamentul din dotare şi echipamentele de intervenţie, ba chiar s-au făcut câteva demonstraţii cu utilajele de construcţie ale armei de geniu. Activităţile de la Complexul de poligoane Goranu, organizate exemplar de reprezentanţii Centrului de Instruire pentru Geniu E.O.D. şi Apărare N.B.C. „Panait Donici” s-au încheiat cu un concurs de tir la care au participat şi jurnalişti din presa locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe