Tensiunile de la Protecţia Copilului şi Drumurile Judeţene, calmate de Ion Cîlea

miercuri, 7 aprilie 2010

Tensiunile de la Protecţia Copilului şi Drumurile Judeţene, calmate de Ion Cîlea

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea a reuşit să calmeze spiritele din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), dar şi de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Vâlcea, în ceea ce priveşte drepturile salariale ale angajaţilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean a organizat separat întâlniri cu liderii sindicatelor şi conducerea administrativă de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, precum şi de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri. Acest dialog a fost provocat de unele tensiuni şi nemulţumiri ale salariaţilor din cele două unităţi, cu privire la plata drepturilor salariale şi a altor venituri, după aplicarea Legii salarizării unice.

Şeful Consiliului Judeţean a încercat, cel puţin pentru moment, să medieze conflictele de muncă dintre sindicate şi salariaţi. „La Direcţia de Asistenţă Socială, de exemplu, rămăsese nesoluţionată problema salarizării personalului care lucrează în zilele de sâmbătă şi duminică, dar care nu beneficiază de zile libere, potrivit legii. În acest caz s-a hotărât ca activitatea de asistenţă socială prestată în zilele nelucrătoare de la sfârşitul săptămânii să fie normată şi plătită în proporţie de sută la sută, ţinându-se seama, bineînţeles, de centrele şi serviciile care necesită funcţionarea neîntreruptă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Acesta le-a promis reprezentanţilor celor două instituţii că va încerca să caute mai multe surse financiare pentru ca angajaţii din cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului să primească şi tichete de masă. Şi la RAJDP, lucrurile par să se fi rezolvat, sindicaliştii punându-se de acord cu conducerea societăţii. „Prima şi cea mai importantă problemă litigioasă era legată de condiţiile sindicale impuse în contractul colectiv de muncă.

Am analizat contestaţiile formulate de liderii sindicatului şi, în final, s-a găsit un canal de înţelegere şi acceptare din partea conducerii regiei. Am reactualizat şi completat lista de probleme reieşite în urma analizei care a avut loc în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, stabilind ca ordinea priorităţilor să înceapă cu încasarea arieratelor neachitate după finalizarea lucrărilor contractate cu diferiţi beneficiari”, a mai spus Cîlea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe