Primăria a renunţat la terenul pe care urma să se realizeze o centrală eoliană

miercuri, 31 martie 2010

• Fiindcă afecta reţelele de utilităţi ale Fabricii de Conserve Râureni,

Primăria a renunţat la terenul pe care urma să se realizeze o centrală eoliană

Marţi, 30 martie, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a revocat o hotărâre de consiliu local luată în urmă cu numai două săptămâni. Concret, prin Hotărârea nr. 60/15 martie 2010, Consiliul Local al municipiului a aprobat achiziţionarea prin cumpărare, a unui teren în suprafaţă totală de 18.400 mp situat in municipiul Râmnicu Vâlcea, strada Stolniceni nr. 25, în vederea amplasării obiectivului de investiţii „Realizarea de capacităţi de producere a energiei electrice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile în municipiul Râmnicu Vâlcea”.

Însă, imediat după aceea, conducerea SC Annabella SRL a solicitat municipalităţii reanalizarea Hotărârii Consiliului Local nr. 60/15.03.2010, motivat de faptul că suprafaţa de 18.400 mp aflată în imediata vecinătate estică a Fabricii de Conserve Râureni (proprietate a SC Annabella SA) este traversată de reţele subterane de utilităţi (energie electrică, reţele de apă şi canalizare, staţie de epurare, pompe de alimentare cu apă din râul Olt), care deservesc toate capacităţile de producţie ale fabricii. Realizarea investiţiei putea afecta desfăşurarea procesului de producţie al Fabricii de Conserve Râureni, prin dezafectarea reţelelor de utilităţi absolute necesare în activitatea de procesare a legumelor şi fructelor.

Analizând cele sesizate de SC Annabella SA şi în urma verificării în teren a acestor aspecte, având în vedere că Fabrica de Conserve Râureni absoarbe forţa de muncă de pe raza municipiului, Primăria Râmnicului a apreciat că se impune revocarea HCL nr. 60/15.03.2010 şi identificarea unui alt amplasament pentru obiectivul de investiţii „Realizarea de capacităţi de producere a energiei electrice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile în municipiul Râmnicu Vâlcea”. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe