Până la Paşti toate străzile importante din oraş vor fi asfaltate şi aranjate

miercuri, 31 martie 2010

Primarul interimar Romeo Rădulescu:

Până la Paşti
toate străzile importante din oraş
vor fi asfaltate şi aranjate

Primarul interimar Romeo Rădulescu a continuat deplasările în oraş, în special în zonele în care ADP lucrează sau unde cetăţenii au semnalat o serie de probleme. Astfel, pe Podul de la Goranu lucrările de asfaltare se desfăşoară după un grafic foarte bine stabilit.

Operaţiunea de reparare a străzilor este în plină desfăşurare. Până la Paşti toate străzile importante din oraş vor fi asfaltate şi aranjate.În continuarea Podului Goranu va începe construcţia pasajului peste calea ferată, pe care ne chinuim de 4 ani să-l realizăm. Pe 31 martie, proiectul va fi depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia şi sperăm ca anul viitor să putem da drumul la investiţie. Este o investiţie mare de aproximativ 34 de milioane de euro.

Din punctul meu de vedere este unul din cele mai importante proiecte ale Râmnicului şi sper ca în doi ani să fie gata, astfel încât să circulăm de la nord la sud fără nici un semafor, direct. Este practic o dublare a Bulevardului Calea lui Traian. Proiectul presupune crearea a 4 benzi de circulaţie – două pentru Nord, două pentru Sud şi o pasarelă pietonală. Acea pasarelă pietonală va fi toată învelită în sticlă. Accesul pe pasarelă se va face pe scări şi de o parte şi de alta a căii ferate şi prin intermediul a două lifturi.

Aceste lifturi sunt special pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru persoane cu bagaje voluminoase, precum şi pentru mămicile cu cărucioare şi pentru toţi cei care nu pot urca pe scări. Mai mult, vor fi realizate şi bretele de legătură cu zona Nord – prin intermediul străzii Nicolae Titulescu - şi cu zona Ostroveni – prin prelungirea Bulevardului Tineretului.

De asemenea, la Kaufland, în urmă cu cinci ani a fost aprobat un PUZ prin care firma se obliga să facă un sens giratoriu la capătul Podului Libertăţii. Vom începe şi demersurile pentru realizarea acestui obiectiv. Acolo, practic, trebuie să achiziţionăm două terenuri pentru lărgirea străzii, ca să fie un sens giratoriu mare, cum este cel de la Casa Tineretului din Ostroveni”, a declarat primarul interimar Romeo Rădulescu.
Cartierul Goranu, în atenţia Primăriei
Pentru că la întâlnirea cu cetăţenii din Goranu i-au fost semnalate probleme, primarul interimar a dorit să vadă la faţa locului despre ce e vorba.

„Aici, în Târgul de la Goranu sunt două probleme. În primul rând trebuie asfaltată strada, care va fi gata la sfârşitul săptămânii viitoare. O să rămână doar chesonul pentru partea de subtraversare peste râul Olt a canalizării menajere. În al doilea rând, trebuie să îndreptăm aceste grătare care s-au deteriorat din cauza firmelor de construcţii care au lucrat în zonă. Sperăm ca, imediat, în săptămâna după Paşti, să le remedieze.

Vreau să vă mai spun că acest târg va fi extins şi duminica, pe lângă celelalte două zile în care se desfăşoară acum - marţea şi vinerea – deoarece foarte mulţi beneficiari ai acestui târg, dar şi comercianţi care îşi desfăşoară activitatea aici, au solicitat acest lucru. După Sărbătorile Pascale vor intra în reabilitare şi scările de acces”, a precizat Romeo Rădulescu.

Tot în Goranu, pe Calea Bucureşti au fost amnajate două treceri de pietoni, lucru solicitat cu insistenţă de locuitorii din zonă
„La solicitarea cetăţenilor din Goranu, am realizat două treceri de pietoni pe Calea Bucureşti şi am instalat două semafoare luminoase de atenţionare, astfel ca şoferii să vadă din timp şi să reducă viteza.

Tot în această zonă au fost câteva probleme legate de rigole. Am luat legătura cu Drumurile Naţionale ca să le cureţe. Problema cea mai mare în cartierul Goranu este canalizarea care va fi finalizată în următorii doi ani în toată zona”, a concluzionat primarul interimar Romeo Rădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe