Deputatul Constantin Mazilu se luptă pentru banii judeţului Vâlcea

miercuri, 31 martie 2010

Deputatul Constantin Mazilu se luptă pentru banii judeţului Vâlcea

Deputatul PSD, Constantin Mazilu, nu stă nicio clipă cu mâinile în sân la Parlament. Pesedistul i-a luat din nou la întrebări pe miniştri pentru o serie de probleme legate de colegiul său. Parlamentarul i-a solicitat explicaţii premierului Emil Boc despre blocajul financiar în care se află majoritatea primăriilor din judeţul Vâlcea, dar şi din restul ţării. De asemenea, Constantin Mazilu i-a atras atenţia şefului guvernului că în bugetul pe 2010 al Consiliului Judeţean Vâlcea nu există resurse financiare pentru plata restanţelor la salariile angajaţilor din primării.


“Vă aduc la cunoştinţă situaţia extrem de dificilă, fără precedent, în care se află mai multe primării din ţară, inclusiv cele din colegiul Bălceşti, judeţul Vâlcea, pe care-l reprezint în Parlamentul României. De aproape un an, aceste instituţii de administraţie se află în incapacitate de plată a propriilor angajaţi, dar şi a ajutoarelor sociale şi a drepturilor salariale ale însoţitorilor persoanelor cu handicap grav”, i s-a adresat Mazilu premierului.

În sprijinul afirmaţiilor sale, deputatul PSD i-a prezentat primului-ministru Emil Boc şi o situaţie exactă a datoriilor celor 21 de primării din judeţul Vâlcea. Conform statisticii elaborate de pesedist pe baza datelor care figurează la Consiliul Judeţean, aceste primării sunt în incapacitate de plată a propriului aparat de lucru încă din martie-aprilie 2009. Suma restantă depăşeşte 1.818,11 mii lei. Însă situaţia este la fel de dezastruoasă şi la nivelul oraşelor din judeţ. Astfel, primăriile a două oraşe din Vâlcea au de livrat 251,44 mii lei în fondul de salarii al propriilor angajaţi.

Concret, la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea restanţele aferente anului 2009 se ridică la 7.128,51 mii lei, din care 2.069,55 mii lei plata salariilor angajaţilor din primării, 2.352,08 mii lei pentru ajutoarele sociale şi 2.706,98 mii lei pentru drepturile asistenţilor persoanelor cu dizabilităţi. “Aceste localităţi nu dispun de resursele necesare pentru plata restanţelor financiare precum şi pentru achitarea lefurilor lunare corespunzătoare anului în curs”, a subliniat deputatul PSD de Bălceşti.


Îl trage de mânecă pe Berceanu pentru drumuri
Nu doar pe şeful guvernului, Emil Boc, îl ia la întrebări deputatul PSD, Constantin Mazilu, ci şi pe ceilalţi colegi de cabinet ai acestuia. Social-democratul i-a adus la cunoştinţă titularului de la Transporturi, Radu Berceanu, cât lasă de dorit reţeaua de drumuri naţionale, spre deosebire de cele ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene. “De aproximativ 15 ani fac naveta săptămânal între Bucureşti şi Vâlcea, iar din decembrie 2008 şi în calitate de deputat. Pe zi ce trece, autostrada care leagă Bucureştiul de Piteşti se degradează gradual, expunând participanţii la trafic la tot soiul de pericole.

Domnule ministru, vă informez că gardul care ar trebui să asigure protecţia pe Autostrada A1 este deteriorat sau lipseşte pe mai multe porţiuni”, îşi explică Mazilu demersul. Deputatul vrea, pe cale parlamentară, să fie informat de către ministrul Transporturilor dacă există un plan de reabilitare al întregului complex al autostrăzii.
Nici Blaga nu scapă de întrebări
Pesedistul l-a informat pe şeful Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, despre comportamentul de multe ori agresiv sau nepoliticos al majorităţii agenţilor din cadrul Poliţiei Rutiere faţă de participanţii la trafic.

În plus, Mazilu susţine că i-au fost relatate fapte reprobabile ale poliţiştilor de circulaţie chiar şi de către cetăţeni străini. “Principala problemă comportamentală şi organizatorică o constituie pânda poliţiştilor cu aparatele radar mobile. Aceştia hăituiesc efectiv participanţii la trafic, amplasând aparatele în locuri ferite, ţinându-le oprite şi pornindu-le atunci când conducătorii auto apar în raza de acţiune a radarelor.

Odată vânat şi prins, şoferului i se pretind, de cele mai multe ori, de către agenţii de circulaţie, foloase necuvenite”, dă asigurări alesul pesedist. Totodată, Constantin Mazilu îi oferă şi soluţia ministrului pentru stoparea acestei situaţii jenante. Deputatul militează ca maşinile de Poliţie, echipate corespunzător, să patruleze în trafic, fără să transforme supravegherea în vânătoare. În opinia parlamentarului PSD, în acest fel, orice conducător auto ar circula mai prudent văzând o maşină de Poliţie emiţând semnale luminoase şi acustice. (www.mesageruldevalcea.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe