Accident mortal deosebit de violent la Slătioara

miercuri, 31 martie 2010

• Viteza ucide în continuare!

Accident mortal deosebit de violent la Slătioara

Marţi seara, 30 martie, Robert B., un tânăr de numai 20 ani, domiciliat în municipiul Râmnicu Vâlcea, a condus pe DN 67, pe raza localităţii Slătioara, un autoturism marca BMW, iar la km 140+700 m, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul direcţiei de deplasare spre stânga drumului, ieşind în afara părţii carosabile unde s-a izbit violent de 3 arbori de pe marginea drumului. Impactul a fost violent, bucăţi din autoturism fiind împrăştiate pe islazul comunal şi suprafaţa părţii carosabile, pe o rază de circa 60 mp.

 Autoturismul circula din direcţia Târgu Jiu către Râmnicu Vâlcea. Din accident a rezultat decesul  pe loc  a  tânărului conducător  auto care  se afla singur în autoturism. Cadavrul conducătorului auto a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Vâlcea în vederea efectuării necropsiei. În urma analizelor şi studiilor efectuate la nivelul Serviciului Rutier Vâlcea reiese că principala cauză de producere a accidentelor rutiere este viteza. Vinovaţii, pe categorii de vârste, în cazul accidentelor grave sunt tinerii între 18-30 ani, fiind cei mai predispuşi atât pe fondul lipsei de experienţă cât şi, probabil, tendinţelor specifice vârstei (ex. nevoia de adrenalină).

În acest sens, pentru a evita pe viitor aceste accidente şi a diminua numărul celor care cad victime  evenimentelor rutiere, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea vă recomandă: respectaţi  regimul  legal de viteză; adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie); circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă (conform prevederilor legale, aceasta reprezintă o obligaţie a conducătorului autovehiculului); păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile; nu bruscaţi comenzile şi folosiţi, cu preponderenţă, frâna de motor.

Găsit spânzurat la Buneşti

La data de 30.03.2010, a fost găsit în satul Teiuşi, comuna Buneşti, Ion Gabriel, în vârstă de  20 ani, spânzurat într-o magazie a gospodăriei. Cadavrul a fost găsit de bunica acestuia. A fost solicitată ambulanţa Vâlcea, care s-a deplasat la faţa locului unde s-a constatat decesul susnumitului. Pe corpul tânărului  nu au fost constatate urme de violenţă cu excepţia urmei create la nivelul gâtului, specifică spânzurării. Cadavrul a fost transportat la morga spitalului Judeţean Vâlcea, în vederea efectuării necropsiei. În cauză continuă cercetările pentru stabilirea circumstanţelor decesului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe