Sparle si soparle

duminică, 28 martie 2010

Sparle si soparle

• Mai mulţi cititorii ai ziarului ne-au semnalat zilele trecute următoarele „fapte” care trebuie luate în considerare de conducerea unităţilor şi de turişti: „La Hotelul Alutus şi Motelul Capela din Rm. Vâlcea, condiţiile de cazare sunt din ce în ce mai proaste. Hotelurile practică preţuri preferenţiale, ocazionale. Astfel, orice client poate negocia tariful camerei. Această politică disperată se pare că este aplicată de conducerea unităţii cu succes în detrimentul turiştilor”.

• Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a făcut o gafă monumentală la conferinţa bancară la care a participat şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Astfel, omul numărul unu al judeţului a anunţat public, de la tribună, că BNR a redus dobânda de referinţă cu 0,5%. „Informaţia” l-a inflamat pe purtătorul de cuvânt al BNR, Adrian Vasilescu, care a alergat disperat la toţi cameramani şi redactorii din sală pentru a-i ruga să nu dea pe post o astfel de ştire eronată. Chiar şi guvernatorul Mugur Isărescu s-a văzut nevoit să îndrepte greşeala comisă de Cîlea, iar drept pedeapsă, pentru a nu mai scăpa în public informaţii eronate, şeful BNR a solicitat ca... toate camerele de luat vederi să fie scoase din sală!

• Tot mai mulţi lideri ai Partidului Conservator Vâlcea sunt nemulţumiţi de conducerea centrală a formaţiunii politice, care a luat decizia, peste capul lor, de a-l susţine pe social-democratul Remus Grigorescu la alegerile pentru funcţia de primar al Râmnicului. Deja, unii dintre sunt pregătiţi să candideze independent, iar alţii sunt hotărâţi să plece la alte partide.

• O veste bună pentru râmnicenii care s-au săturat să vadă „mizeria” din cartierul Ostroveni denumită Casa Tineretului: fantomatica Fundaţie Judeţeană pentru Tineret, condusă de anonimul Ovidiu Udrescu, a pierdut procesul cu Finanţele Publice Vâlcea în privinţa datoriilor de miliarde de lei vechi neplătite de ani de zile. Asta înseamnă că DGFP Vâlcea poate trece la valorificarea bunurilor (clădirea de 11 etaje, piscina şi discoteca Enigma), iar viitorul proprietar să fie obligat să renoveze tot acest patrimoniu lăsat în paragină de ipochimenul Udrescu. Să vedem pe unde va scoate cămaşa Ovidiu Udrescu, având în vedere că FJT mai are datorii neplătite de ani de zile către CET Govora!?!

• Toţi cei trei aspiranţi importanţi la funcţia de primar al Râmnicului şi-au depus candidatura în aceiaşi zi de vineri, 26 martie: Romeo Rădulescu – la ora 12,30; Bogdan Pistol – la ora 14,00; şi Remus Grigorescu – la ora 15,00. Peste 60 de membrii PNL l-au însoţit pe Bogdan Pistol (vizibil emoţionat) la Biroul de Circumscripţie Electorală nr. 1, dintre ei lipsind misterios chiar senatorul Emilian Frâncu. Rămâne de văzut dacă ordinea depunerii candidaturilor se va păstra şi atunci când vom afla care este ierarhia după alegerile din 18 aprilie 2010!

• În cursul anului trecut, a fost un întreg scandal cu avizarea în Consiliul Local a Planului Urbanistic de Detaliu „Clădire – cabinete medicale, Calea lui Traian, nr. 162A”, beneficiari Groza Ion şi Hodorogea Ovidiu. Iată însă că avizul nu a fost respectat de beneficiari, iar cabinetele medicale s-au „transformat” în spaţii comerciale numai bune de închiriat. Medicul Hodorogea, membru liberal, a adunat toate avizele necesare pe vremea fostului Guvern Tăriceanu. Vom reveni cu detalii în ediţiile viitoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe