Primarul Gheorghe Drăghici are un proiect privind instalarea de panouri solare

duminică, 28 martie 2010

• În comuna Roeşti,

Primarul Gheorghe Drăghici are un proiect privind instalarea de panouri solare

Când l-am căutat săptămâna trecută pe primarul comunei Roeşti, Gheorghe Drăghici, acesta se afla pe teren pentru a verifica stadiul realizării lucrării de extindere a canalizării în localitate. Însă, marea speranţă a primarul PSD Gheorghe Drăghici este proiectul pe Măsura 3.2.2 din cadrul PNDR, pe care l-a depus în ultima parte a anului trecut. Proiectul cuprinde 12,5 km de asfalt, mărirea capacităţii reţelei de apă prin realizarea unui puţ la mare adâncime în satul Băiaşa, introducerea canalizării pe o lungime de 500 m în acelaşi sat, spre Cotoşmanu – 900 m, spre Lădeşti – 300 m şi pe DJ 643 B pe alţi 200 m.

Proiectul mai cuprinde construcţia unui cămin de bătrâni în satul Cuieni şi amenajarea unei scene mobile, în imediata vecinătate a terenului de fotbal şi a piscinei din localitate. Cel mai probabil, proiectul va întruni 66 de puncte şi va fi aprobat în luna aprilie 2010.

„Un alt proiect important pe care, obligatoriu, trebuie să-l realizăm în această perioadă vizează prelungirea DJ 112 cu asfalt până la noua staţie de reciclare a deşeurilor. Insistăm pentru îmbunătăţirea acestui proiect, astfel încât această fabrică să producă biogaz şi energie electrică. Nu în ultimul rând, dorim să continuăm modernizarea unui drum până în Olteanca şi, la fel de important, am depus documentaţia pentru schimbarea sistemelor de încălzire la primărie, dispensar şi şcoala de la Ciocîltei, pe surse de energie regenerabile.

La şcoala de la Cuieni, am aplicat deja acest sistem. Acolo avem panouri solare, energie geotermală, prin pompe de căldură”, a anunţat primarul Gheorghe Drăghici. Social-democratul ne-a precizat, totodată, că în curând va depune la guvern şi un proiect privind amenajarea unei moderne baze sportive. El speră că fondurile nu vor fi alocate pe criterii politice şi nu va dura foarte mult până când va primi suma necesară pentru execuţia lucrărilor.

„Tot ca noutate, pot să vă spun că acum avem şi proiectul tehnic pentru proiectul referitor la producerea energiei electrice cu ajutorul a o mie de panouri solare fotovoltaice. Am elaborat studiul de fezabilitate, am primit şi ghidul de finanţare, iar până pe 30 aprilie urmează să depunem documentaţia. Am stabilit chiar şi locaţia, lângă bazinele de apă. În paralel, ne-am ocupat şi de curăţenia în comună, iar de curând am înfiinţat serviciul de salubrizare”, a mai spus primarul Gheorghe Drăghici. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe